2008-07-07 16:12

”Han var en glädjespridare”

I mitten av juni gick Glenn Pehrsson hastigt bort. I U19-landslaget minns man Glenn inte bara som en engagerad materialförvaltare, utan även som en stor glädjespridare.


Glenn Pehrsson blev 55 år.
 
Glenn Pehrsson var under många år materialförvaltare i herrarnas U19-landslag. Han var med under tre VM-turneringar och många av de bästa 80-talisterna fick förmånen att ha Glenn som materialförvaltare. Ingen annan ledare i U19-landslaget har gjort lika många landskamper (42 stycken) som Glenn gjorde.

Anders Hägerström var involverad i U19-landslaget 1996-2001, varav de fyra sista säsongerna som förbundskapten. Han har bara bra minnen av Glenn Pehrsson:

– Han var väldigt engagerad i det han gjorde. En väldigt positiv person och jag kan inte minnas att jag såg honom irriterad en enda gång.

– Glenn var alltid en glädjespridare för alla i hela truppen. En bra stämning i laget är viktigt när unga spelare från hela landet kommer och får sin första kontakt med landslaget.

En av dem som kom i kontakt med Glenn Pehrsson vid sin debut i U19-landslaget var Kimmo Eskelinen.

– En väldigt bra kille, en ”go gubbe” som vi säger på västkusten. Han bjöd på sig själv och höjde stämningen i laget. Han brukade ge pikar med glimten i ögat till oss spelare.

– Jag har även träffat honom senare, vid SM-finaler till exempel. Han var alltid trevlig och brukade komma fram och hälsa, minns Kimmo.

Glenn Pehrsson var även engagerad som föreningsledare i Bro IK. Han blev 55 år.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>