2017-02-08 06:06

Lundmark: VM-kvalet lyckat på många sätt


Andreas Lundmark ser positivt på VM-kvalet, trots de väldigt stora segrarna. Foto: Per Wiklund

VM-kvalet blev resultatmässigt enkelt för Sverige. Men trots de stora segrarna ser förbundskapten Andreas Lundmark flera delar som laget kan ta med sig.
- Det har varit lyckat på många sätt, säger han. 

96-1 i målskillnad på fyra matcher. Sveriges resa till VM via kvalet i Madrid blev lätt. Sverige dominerade varje match spelmässigt och den minsta segern blev den mot Norge med 13-0. Men även om Sverige mest fick spela runt i anfallszonen tar Andreas Lundmark med sig mycket framöver.

- Som lag är det små detaljer i anfallsspelet, hur vi vill spela och vad vi vill ha för sorts hot och vilka vinkla vi vill spela vårt spel i, säger han och fortsätter:

- På individnivå har det varit jättenyttigt. Vi har suttit ned och tittat på video med alla spelare individuellt och sett sådant som är bra och vad de kan utveckla. Vi har haft en bra dialog med alla spelare. De har bra saker som de har jobbat med de här matcherna och bra saker som de kan jobba vidare med hemma.

Förutom matcherna anordnades flera aktiviteter för laget i Madrid. De har haft tävlingar, gått på fotboll och andra gemensamma saker.

- Gruppen har stärkts. De nya som inte har varit med så länge har kommit in i gruppen bra. Det har varit lyckat på många sätt. Spelmässigt genom anfallsspelet, och gruppen genom alla aktiviteter och det sättet vi har bott på.

I stället för det vanliga, hotellrum där spelarna bor två och två, har lagen nu bott i lägenheter fem och fem. De har lagat all mat tillsammans och kommit närmare som grupp.

- Även ledarstaben mår bra av ett sådant här läger. Vi brukar bo en och en på ett läger. Det är skönt ibland att komma undan, men nu bor vi tre och tre och det är också bra. Vi får jobba tillsammans, laga mat tillsammans. Det är viktigt.

Det enda som var lite omständligt för laget var att ta sig till och från matcherna. Varje dag satt spelarna i tunnelbanan i ungefär sammanlagt en timme.

- Resorna var lite bökiga till och från arenan, men hellre det än att vi hade bott sämre och bott två och två. Vi får ut mer av det här, säger Lundmark.

- Matcherna blev våra träningar, då la vi fokus på vissa små detaljer i anfallsspelet och individerna. Nästa läger (Euro Floorball Tour i april) är det kanske mer försvar och boxplay och powerplay. Då kanske det inte är samma fokus på gruppen. Det beror på vilket sorts läger det är.

Fram till april väntar en intensiv period för ledarstaben. Det närmar sig slutet på Svenska Superligan och efter det väntar slutspel för många av spelarna.

- Nu ska spelarna växla upp. Det är nu vi ser kvaliteten hos spelarna. Det blir en hel del matcher att titta på live, tv och nätet. Det blir intensivt.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>