2017-02-23 06:29

Lundmark: Fått väldigt mycket extra motivation


Sophia Lundmark (längst till vänster) hyllar upplägget på Guldsteget. Foto: Anton Rosenblad

Nu går det att söka till Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget. En av damspelarna som kom med under premiäråret och fortfarande är med i projektet är Endres Sophia Lundmark.
- Jag har fått väldigt mycket extra motivation, säger hon. 

Guldsteget (tidigare Topp & Talang) genomförs för andra året. I går gick ansökningsförfarandet ut. Sophia Lundmark var en av 16 damspelare som togs ut under premiäråret i fjol, och redan från start uppskattade hon upplägget.

- Det var jättebra att prata med förbundskaptenerna och se vad man ska utveckla. Det har varit jättebra under säsongen, jag har fått återkoppling efter nästan varje match. Det blir en extra motivation att få den här feedbacken, säger hon.

Åsa Karlsson, assisterande förbundskapten i damlandslaget, har varit ansvarig för damspelarna i Guldsteget. Och hennes feedback har varit omfattande, menar Lundmark.

- Hon har sett matcherna och pratat om specifika situationer. Hon har frågat hur jag känner och om jag har några funderingar. Hon har berättat vad som är bra och vad man behöver jobba med, säger Lundmark och fortsätter:

- Det har fungerat jättebra. Det märks att hon ser matcherna och lägger ner tid. Hon vill att jag ska utvecklas. Man får en annan bild utöver klubblagsperspektivet. Det känns väldigt individuellt.

Vad har du fått ut av det här i stort?
- Framför allt ännu bättre coachning för mig själv. Jag har fått väldigt mycket extra motivation. Det är jätteroligt att åka iväg med spelare man inte känner och binda kontakter med spelare och landslagsledningen.

Hur kommer det här gynna dig framöver?
- Det är alltid en fördel, dels för att jag satsar på att vara med i landslaget. De har koll på mig och att alla prestationer påverkar. Man får en extra röst som kan hjälpa en i spelet.

Läs mer om Guldsteget och ladda ner ansökningsblanketten.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>