2017-02-27 16:26

Konvent i samband med SM-finalen


SM-finalen spelas 22 april i Globen. Foto: Per Wiklund

I samband med SM-finalen i Globen genomförs ett konvent i samarbete med Stockholms Innebandyförbund. En av föreläsarna på konventet är Daniel Ekvall som är fotbollspsykologisk rådgivare till herrlandslaget i fotboll.

Daniel Ekvall arbetar som riksinstruktör i beteendevetenskap och idrottspsykologi vid Svenska Fotbollsförbundets utbildningsavdelning, och jobbar dessutom som fotbollspsykologisk rådgivare åt herrlandslaget i fotboll.

Ekvall genomför två pass under dagen, som är upplagda så här: 

Pass 1 (genomförs med alla deltagare på konventet):

Idrottspsykologi - från klubblokalen till planen

Föreläsningen kommer att ta upp hur man konkret kan arbeta med idrottspsykologiska färdigheter på innebandyplanen. Genom att definiera idrottspsykologiska termer som exempelvis ansträngning och självförtroende i konkreta beteenden och innebandyaktioner kan man som tränare arbeta med idrottspsykologi varje träning. Daniel kommer att gå igenom vissa principer för hur man kan tänka samt visa konkreta exempel från IFK Norrköpings idrottspsykologiska spelarutbildningsplan.

Pass 2 (genomförs med de som går det svarta spåret på konventet):

Idrottspsykologi – att göra varandra bättre

Innebandy är en lagsport där sammanhållning och samarbete är viktiga faktorer. Föreläsningen kommer handla om temat ”hur man kan göra varandra bättre” i ett lag. Daniel kommer ge exempel på hur han tillämpat detta tema i IFK Norrköping och herrlandslaget med utgångspunkt från idrottspsykologiska teorier och modeller. 

Svensk Innebandys utvecklingschef är den som har bett Ekvall att föreläsa, och är mer än nöjd med hans medverkan.
- Vi är väldigt glada över att Daniel väljer att komma till vårt konvent. Han kommer att kunna visa på hur man kan arbeta med delar av det som vi kallar för Människan i den idrottsspecifika verksamheten, som i hans fall är fotboll. Jag är övertygad om att deltagarna på konventet kommer att få mycket ny kunskap med sig hem. Jag tycker verkligen att man ska ta tillfället i akt och medverka.

Boka din plats till konventet här.

 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>