2017-02-25 16:09

Bästa siffran på tio år för Örebro Län


Örebro Läns IBF ökar i antal damer och flickor. Foto: ÖLIBF

Den bästa siffran på tio år. Det är vad Örebro Läns IBF redovisar gällande antal licenser för damer och flickor.
- Föreningarna gör ett otroligt bra arbete, säger Johan Thörnberg i ÖLIBF:s utvecklingskommitté.

 Den 15 februari kom beskedet. Förbundet har nått upp till den bästa siffran på tio år gällande antal damer och flickor som spelar innebandy. När den 849:e spelaren registrerades var det klart.

- Vi ser att antal flicklag ökar i låga åldrar. Föreningarna är mer måna att starta upp nya lag, säger Johan Thörnberg och fortsätter:

- Föreningarna gör ett otroligt bra arbete. Vi har generellt ökat med drygt 16 procent licenserade spelare i länet jämfört med förra säsongen.

Örebro Län har haft ett spelartapp de senaste två åren, men nu har vinden vänt rejält. Och det finns många faktorer som spelar in, tror Thörnberg.

- Jag tycker att vi har en del duktiga dam- och flicklag i länet som lyfter fram intresset kring innebandyn. Örebros A-lag (herrar) är för andra året i rad i SSL-kval. Det har varit derbyn mot Lillån med uppemot 1700 åskådare. Det blir ett intresse kring innebandy och många bäckar små. De poolspel och serier vi har är inte så hårt knutna till åldrar, plus att vi samarbetar med Västmanland i seriesystemet för flickor för att skapa bättre utvecklingsmöjligheter och jämnare matcher. Det lockar och man fortsätter i högre åldrar, säger han.

Örebro Län har även efter något år utan eget kansli till den här säsongen bemannat upp det för att kunna ge bättre service till föreningarna, vilket också är en faktor som spelar in, tror Thörnberg.

En förening som har vuxit lavinartat på sistone är Ekeby IF. Tidigare hade de väldigt lite verksamhet, men nu är de i stället den största föreningen för flickor under 15 år.

Förbundet har också satsat på att synas i sociala medier, vilket kan vara ytterligare en orsak till att folk får upp ögonen och intresset för sporten.

- Vi lyfter fram innebandyn generellt mer än tidigare. Det lockar mer att prova på när vi syns i olika sammanhang.

Totalt har förbundet i dagsläget 2899 licensierade spelare, vilket är en ökning med 16,71 procent jämfört med förra säsongen. Ökningen på flick- och damsidan är hela 21 procent. 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>