2016-12-11 08:17

Vaara inför finalen: Hårt jobb – då kan inget stoppa oss


Sverige fick jubla sju gånger om mot Schweiz i semifinalen. Foto: Per Wiklund

Förbundskapten Jan-Erik Vaara blickar fram emot söndagens häftiga VM-final mot Finland.
- Det finns en vinnarmentalitet här, en enorm kraft. Det ska Finland få känna på, säger han.

I VM-semifinalen på lördagen hängde Schweiz med Sverige målmässigt i två perioder. Men skottstatistiken (42-19) visar också svenskarnas stora spelövertag. Till slut blev det en komfortabel seger, 7-2.

- Vi hade bland annat 21-7 i skott i andra perioden och så stora siffror kan jag inte minnas att vi har haft mot Schweiz någon gång tidigare. Det finns en girighet i det här laget där spelarna rusar på första, andra och tredjereturen. Nu kom Schweiz in i matchen genom sin effektivitet, men Rehn var samtidigt jättebra i mål. Han var lugn, stabil och visade auktoritet i det målområde som han ägde, säger Jan-Erik Vaara.

Nu väntar Finland i VM-finalen i Arena Riga på söndagen med sändningsstart klockan 16.00 i TV12. Matchen startar 16.40 svensk tid.

- Vi har individuellt skickliga spelare som tillsammans skapar ett fantastiskt lag. Och det är de komponenterna som ska göra att vi vinner finalen. Spelarna agerar med en extrem trygghet, skapar mycket och tar ansvar på ett moget sätt, säger Vaara och fortsätter:

- Match för match har vi blivit bättre och bättre i den här turneringen. Vi har tagit steg hela tiden. Mot Finland kommer det att handla mer om kamp än om att spela ut dem. Vi ska fortsätta ta det hårda jobbet och gör vi det, då finns det inget lag som kan stoppa oss. Det finns en vinnarmentalitet här, en enorm kraft. Det ska Finland få känna på.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>