2016-12-01 18:54

"Jag kom billigt undan"


Tillbaka på topp. Foto: Per Wiklund

I slutspelet förra säsongen fick Johannes Larsson efter en match en befarad hjärtmuskelinflammation. I dag mår han bra – men menar att han är mycket bättre på att lyssna på sin kropp.
- Jag kom billigt undan, säger han. 

Det var efter den fjärde semifinalen mellan Falun och Storvreta som Johannes Larsson fick andningssvårigheter och nästan tappade medvetandet. Han togs till sjukhus där en befarad hjärtmuskelinflammation befarades.

- Jag spelade när jag hade feber. Jag hade inte ont i halsen, men jag var febrig och hängig. Jag proppade i mig en värktablett och körde. Då orkade inte kroppen med det.

Säsongen var över, men när Larsson efter några veckor så smått började träna igen kändes det genast bra. Men han är noga med att poängtera att han i dag är mycket försiktigare.

- Det är klart att man tänker till lite extra. Jag kommer aldrig mer spela innebandy när jag har feber. Jag hoppas att många tänker som jag där. Även om det är en match man gärna vill spela kan det vara bra att få en dag extra vila. Jag kom billigt undan, det finns ju de som får problem flera år.

Lyssnar du mer på din kropp nu?
- Ja, det gör jag. Jag har varit borta två matcher i år för att jag har känt mig hängig. Hade det varit förra året innan det här hände hade jag säkert spelat båda två. Så det är klart att jag tänker till lite extra. Det är inte schysst mot mig eller mot laget om jag spelar när jag är sjuk, jag kan i alla fall inte ge hundra procent då.

På lördag startar VM i Riga, och Johannes Larsson laddar för sitt andra mästerskap. Han var med och vann guld 2012, men inte 2014. Nu vill han ha en till guldmedalj att ta med sig hem.

- Vi är så redo som vi kan vara. Det känns väldigt bra.

VM i lettiska Riga spelas 3-11 december.

Se hela Sveriges trupp här.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Jonathan Paulsson
Robin Nilsberth
Mattias Samuelsson
Emil Johansson
Thomas Holmgren
Martin Östholm
Anton Karlsson
Tobias Gustafsson
Rasmus Enström
Joel Kanebjörk
Kim Nilsson
Linus Nordgren
Jonas Svahn
Johan Rehn
Rikard Eriksson
Rasmus Sundstedt
Johan Samuelsson

Information om The World Games

Sveriges herrlandslag kan bli ett av sex som deltar i The World Games (TWG) i polska Wroclaw i juli.

The World Games är ett multisportevent som organiseras av International World Games Association (IWGA). I år är det tionde gången det arrangeras, 20-30 juli i polska Wroclaw.

Det tävlas i 27 olika idrotter och cirka 3600 deltagare är på plats från över 100 länder. En del av idrotterna som är med går i framtiden vidare till att bli OS-idrotter – precis som innebandyn siktar på.

För första gången genom tiderna är innebandy med som en officiell medaljsport i TWG. 27-30 juli spelas innebandyn i Wroclaw och då är sex herrlandslag på plats.

VM, som spelas i Riga i december, är kvalificerande till TWG. De tre främsta nationerna kvalificerar sig till Wroclaw, och där hoppas Sverige vara med.

Förutom guld-, silver- och bronsmedaljören från VM är den arrangerande nationen Polen klart för mästerskapet. Dessutom kvalificerar sig även den bäst rankade grannationen till Polen (utanför topp 3-nationerna) och den bäst rankade ickeeuropeiska nationen (om de kommer topp 12 på VM).

Läs mer om The World Games här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>