2005-12-11 23:35

Warberg vann reprisen av SM-finalen

Warberg vann reprisen av förra säsongens SM-final mot AIK med 5-2 i herrarnas elitserie. Det var en tät och tuff match och det märktes att mycket prestige stod på spel mellan fjolårets finallag.

Det var två mycket laddade lag som klev in i Sparbankshallen i Varberg. Det syntes att båda lagen hade mycket att bevisa efter varsin storförlust mot Dalen respektive Falun i förra omgången.
Matchen började i ett bra tempo och redan efter 27 sekunder kontrade Warbergs Magnus Svensson in första målet efter en mycket fin genomskärare av Karl‑Johan Karlsson.
Perioden fortsatte sedan i ett hyfsat tempo och även om AIK hade mycket boll och bra passningsspel i anfallszon så kom man inte närmare en kvittering än ett stolpskott då.
Resultatet efter den första perioden var 1-0 till Warberg efter en mycket tät och välspelad period av båda lagen.

Andra perioden fortsatte ungefär som första. Båda lagen visade mycket offervilja och spelade tufft men relativt sjyst.
Under andra perioden utökade även Warberg sin ledning till först 2-0 genom Andreas Wahman efter ett snyggt samarbete med Karl‑Johan Karlsson och i slutet av perioden ytterligare till 3-0 efter mål av Magnus Svensson.
AIK hade en del heta lägen men lyckades inte få hål på Warbergs målvakt Peter Sjögren som gjorde en mycket bra match.

Den tredje perioden började med att Jim Canerstam utökade Warbergs ledningen ytterligare till 4-0 ca två minuter in i perioden. 8.10 in i den tredje fick AIK äntligen utdelning då Gustaf Ericson slog in en retur till 4-1. Sedan kontrade Warberg igen och 8.48 in i perioden sprätte Magnus Hallbäck snyggt in 5-1 i krysset efter en öppnande passning av Mikael Holmer.
Mot slutet var det ett något frustrerat AIK som inte kunde få in bollen i mål men med ca en och en halv minut kvar av matchen tryckte Conny Vesterlund in matchens sista mål till slutresultatet 5-2 till Warberg.

Det som framförallt skilde lagen åt idag var effektiviteten samt att Warbergs defensiva spel för dagen fungerade mycket bättre än AIKs.

Utsedda till matchens lirare i respektive lag blev Per Svensson i AIK och Peter Sjögren i Warberg.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>