2005-12-03 12:55

Tvåsiffrigt när Falun slog AIK

Det blev många mål när Falun slog AIK hemma i Falu-Kuriren Arena i herrarnas elitserie. Slutresultatet blev tillslut 11-6 till Falun. I Falun gjorde även hemvändaren Adam Grane debut och det med att göra två mål och en assist för hemmalaget. 

Första perioden började ganska händelselöst. AIK hade ett litet spelövertag men utan att kunna producera. Drygt 14 minuter in i matchen drog AIKs Conny Vesterlund på sig en femminutersutvisning och exakt en minut senare kunde hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom mål av Thomas Brottman. Sedan kvitterade AIK till 1-1 i det numerära underläget men innan femminutersutvisningen tog slut hade Falun gjort två mål till och ledde nu med 3-1. I slutet av första perioden revanscherade Conny Vesterlund sig något för femminutersutvisningen genom att han reducerade till 3-2 med endast tre sekunder kvar av perioden.

I början av den andra perioden gjorde Falun 4-2. Sedan reducerade AIK ytterliggare till 4‑3 i numerärt överläge genom Christian Hellström.
Sedan kom det avgörande rycket ifrån Falun då man i mitten av den andra perioden drog ifrån till 6-3 och när den andra perioden var slut stod det 7-4 till hemmalaget.

I början av tredje perioden drog Falun ifrån ytterligare till 9-4 och även om AIK sedan reducerade till både 9-5 och 9-6 så kom AIK inte närmare utan Falun kunde dra ifrån ytterligare till slutresultatet 11-6.

Faluns tränare Mika Packalén var efter matchen mycket nöjd med Faluns spel och särskilt det taktiska spelet. ”Vi visste hur AIK skulle spela och kunde därför störa AIKs spel och få matchen dit vi ville. Det var genom att vinna den taktiska biten som vi slog AIK idag.” Han tyckte också att segern var mycket rättvis och att Falun hade haft god kontroll hela matchen.
Bäst i Falun tyckte Packalén att den gamla Balrog-trion Thomas Brottman, Hannes Öhman och debuterande Adam Grane var även om hela laget gjorde en bra match.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>