2005-12-03 15:30

Storvretas fjärde raka


Storvreta tog på fredagskvällen sin fjärde raka seger när Södertälje besegrades på bortaplan. Resultatet skrevs till 5-11 (2-4, 2-4, 1-3) i Storvretas favör, som nu klev upp på andraplatsen i tabellen.

Efter att hemmalaget Södertälje haft en bra trend den sista tiden var det så dags att möta storfavoriterna från Storvreta. Ingen höjde väl på ögonbrynen när bortalaget också planenligt tog ledningen genom storskytten Johan Andersson. Dryga två minuter senare var det dock kvitterat, 1-1 genom elitseriens målkung Patrik Nilsson i powerplay. Storvreta kunde ändå strax efteråt återställa ordningen med två mål, och i första periodpausen stod det 4-2 till gästerna. Noterbart är att Södertälje valde att byta målvakt efter det fjärde insläppta.

I andra perioden avgjordes matchen. Visserligen kunde Patrik Nilsson än en gång göra mål i powerplay fram till 3-4, men sen gjorde Storvreta fyra raka mål, och vann också andra perioden med 4-2 trots att man bara hade åtta skott på mål. Ställningen totalt alltså 8-4 till bortalaget från Uppsala efter två spelade perioder.

Inför tredje såg det inte ljust ut för Södertälje, och istället för att knapra in på Storvreta så tilläts de göra två mål till i powerplay (totalt tre). Ställningen då 10-4 ledning för favoriterna. Båda lagen gjorde sedan ett varsitt mål till, och slutresultatet blev således 5-11. Ett ljus i mörkret för Södertälje var Patrik Nilsson som stod för tre av målen.  

Storvretas tränare Joakim Nordström sa så här efter matchen:
Södertälje ska ha en eloge som slet på hela matchen igenom, men ska inte ha några problem i en sån här match och hade det inte heller. Vi vinner med 8-2 i spel fem mot fem, och det känns bra att kunna gå runt på tre formationer inför söndagsmatchen mot Pixbo.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>