2005-12-21 22:45

Storvreta tillbaka på vinnarspåret

Den erkänt svårspelade matchen mot Dalen borta lyckades Storvreta vinna, men segern bärgades med minsta möjliga marginal.

Men det såg dock tungt ut i början av matchen. Trots ett flertal numerära överlägen för Storvreta i första perioden så lyckades man inte något vidare. Kan väl kanske skyllas lite på att storskyttarna Johan Anderson och David Blomberg saknades i dagens match.

Men så på fjärde försöket så lyckades man ändå peta in en boll. Johannes Gustafsson målade men som så många gånger förr när ett lag gjort mål slank det in ett bakåt direkt och pausställningen var 1-1.

Andra perioden tar Dalen kommandot. Man är klart effektivare i numerärt överläge än sina motståndare och går ifrån till 3-1. Men periodens slut kom att tillhöra Storvreta som vänder matchen igen och leder faktiskt med 4-3 då det återstår en period.

– Det sättet killarna jobbar på, så koncentrerat och målmedvetet, det är härligt att se. Vi spelar riktigt bra i slutet av andra perioden och skaffar oss kontroll på matchen. Att vi sedan bjuder in Dalen igen, ja det handlar om individuella misstag i powerplay. Just när vi spelar en man mer eller mindre, det spelet har varit katastrof, men vi vet vad som krävs och vi ska jobba på att få ordning på det säger Storvretas tränare Joakim Nordström till Storvretas hemsida.

Som så många gånger förr gör Andreas Carlbom ett mål i mitten av tredje perioden och alla väntar på sudden death då det inte tycks bli fler mål. Men Jesper Berggren vill annorlunda. I matchens absolut sista sekund stänker han dit segermålet och Storvreta vinner matchen.

Glädje i Uppsalalägret, men givetvis bittert för Dalen som behöver alla poäng i kampen kring slutspelsstrecket.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>