2005-12-06 13:10

Stolpe ut för Savinainen

En 18-årig landslagsveteran! Ja, så kan man beskriva Madelen Savinainen som på tisdagen gjorde sin sista U19-landskamp. Lagkaptenen noterades själv för två stolpträffar i den rekordlånga straffläggningen.

– Det är ju en stor ära att få spela för landslaget. Därför känns det tråkigt att jag inte kommer att spela någonting mer i U19-landslaget säger Madelen Savinainen som har spelat med U19-landslaget under tre säsonger och totalt nu kommit upp i 13 landskamper.

Värmländskan fick uppleva en ovanlig avslutning på tiden i U19-landslaget. Det kan inte vara många i innebandyhistorien (eller i andra sporter heller för den delen) som skjutit två skott i stolpen under en straffläggning.

Varje match i Finnkampen följs av en straffläggning, där en extra poäng står på spel. I varje match delas alltså tre poäng ut och sedan summeras poängen från samtliga fyra matcher under dagen. U19-damerna hade chansen att dryga ut de två finnkampspoängen efter segern under ordinarie tid. Med det ville sig inte i den rekordlånga straffläggningen. Sverige hade totalt tre stolpträffar och efter 13 straffrundor stod till slut hemmalaget Finland som segrare med 4-3 i straffläggningen.

– Jag är ingen tekniker så jag kommer med fart och klappar till bollen, berättar Savinainen om sin strategi vid straffar.

Hennes första straff tog i den finska målvaktens högra innerstolpe. Den andra straffen träffade samma stolpe med studsade rakt ut.

Vid ställningen 2-2 i straffläggningen följde en lång måltorka innan Finland tog kommandot. Då var pressen stor på Johanna Dahlin som stegade fram och iskallt med en hand jämnade ut till 3-3 och höll straffläggningen vid liv.

Även Linda Karlsson gjorde mål för Sverige under straffläggningen, där det svenska målet vaktades av Emmy Persson.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>