2005-12-18 11:55

Skog bakom Faluns bortaseger

Jämn, målsnål och spännande – så kan lördagens match mellan Södertälje och Falun beskrivas. Bortalaget Falun hade ett knappt målmässigt övertag större delen av matchen, och kunde också lämna Södertälje med en 3-2 seger.

Det tog bara drygt två minuter av matchen innan Södertälje drabbades av en utvisning, och halvminuten senare gav Andreas Johansson gästande Falun ledningen genom ett power play-mål. I slutet av perioden kvitterade hemmalaget till 1-1, men det skulle visa sig vara sista gången som Södertälje var ikapp gästerna. I andra perioden gjorde Falun nämligen två nya power play-mål, och drog ifrån till 1-3. Noterbart är att Johannes Skog spelade fram till samtliga bortalagets mål.

I den sista perioden satsade hemmalaget allt framåt och fick också en 2-3 reducering, men först med dryga minuten kvar av matchen. Därefter lyckades Falun freda sin kasse, och kunde lämna Täljehallen med tre poäng och en trygg tabellplacering, sju poäng ovanför slutspelstrecket. För hemmalaget Södertälje ser det mindre muntert ut, laget är kvar i botten av serien tillsammans med Balrog.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>