2005-12-12 08:41

Seriesegern klar för Pixbo

Pixbo Wallenstam låg ett tag under med 3-1 i seriefinalen hemma mot Rönnby i damer elit södra under söndagen. Men tack vare en effektiv avslutning kunde laget stå som segrare med slutresultatet 7-5. Därmed är Pixbo också klara seriesegrare.


Maria Sahlin tongivande i Pixbo Wallenstam.
Foto: Bildbyrån ©

Det var annars serietvåan Rönnby som inledde målskyttet. Matchklockan hann inte gå fyra minuter innan det stod 0-1 på resultattavlan. Sist på bollen var Sara Stålberg. En utvisning på Pixbos Jessica Holmgren kunde ha lett till en 2-0 ledning för Rönnby, men så blev inte fallet. Utdelningen för Rönnby kom istället i den elfte matchminuten genom Sanna Scheer. Men Pixbos Karin Eriksson hade svar på tal då hon strax efteråt reducerade till 2-1.

Lyckan för Pixbo blev även den kortvarig då Rönnbys Helena Lundqvist dryga minuten senare utökade Rönnbys ledning till 3-1. En på nytt snabb replik av Pixbos Anna Jansson gjorde ställningen till Rönnbyledning med 3-2. Detta var ställningen i periodpausen.

Värt att notera i övrigt från perioden är att Rönnby gjorde tre mål på fem skott, medan Pixbo hade betydligt sämre utdelning med två mål på fjorton skott.

Pixbo fortsatte att skjuta betydligt fler skott per period än Rönnby även i fortsättningen. Nu fick laget också bättre procentuell utdelning. På de tio skott man sköt i perioden gjordes två mål. De kom inom loppet av två och en halv minut och innebar att laget hade vänt matchen. Men Rönnby skulle få sista ordet i perioden då Helena Lundqvist kvitterade till 4-4 med knappt tre minuter kvar att spela.

Det hände inget i målväg under de första nio minuterna av den tredje perioden. Skulle seriefinalen få ett segrande lag? Svaret kom efter ungefär halva perioden. Då kunde Pixbos Sara Nyström först göra 5-4 som kort därefter följdes av 6-4 genom Jessica Holmgren. Matchen avgjordes definitivt med Maria Sahlins 7-4 mål med fem minuter kvar. Att sedan Rönnby genom Susanna Tuominen reducerade med halvminuten kvar att spela var av underordnad betydelse. Slutresultatet blev Pixboseger med 7-5.

Matchfakta

Författare: Lars Reuterhagen


 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>