2005-12-04 19:13

Peder Bodén sänkte Storvreta

På Söndagskvällen i Herrarnas Elitserie sprack Storvretas fina svit med att vara obesegrade på hemmaplan efter full tid. Mannen som satte stopp för det var Peder Bodén som med sina sex mål gav segern till Pixbo.

 

Matchen var dock väldigt jämn hela tiden. Pixbo tog en tidig ledning och sedan täppte lagen igen defensiven. Men Storvreta hann få in en kvittering innan första pausvilan. Detta genom en straff från finske Mika Kohonen.

 

Andra perioden kommer att handla till mångt och mycket om spel i numerärt överläge för båda lagen. Johan Anderson ger Storvreta ledningen efter ett långt spel i numerärt överläge där till slut inte Pixbo kan stå emot. Men repliken från Pixbo låter inte vänta på sig. 40 sekunder efter ledningsmålet gör Petteri Luokkanen 2-2. Lagen gör sedan varsitt mål till innan paus. Pixbos siste målskytt är Peder Bodén. En spelare som kom att få en ganska viktigt roll i sista perioden.

 

Storvreta tar tag i taktpinnen direkt i sista perioden. Efter dryga fem minuter har man gått ifrån med två mål. Det är backarna Staffan Jacobsson och Mattias Samuelsson som hittar nätet. Men sedan var det dags för Bodén att presentera sig. Inom loppet av drygt tolv minuter gör Pixbo fem mål. Alla signerade Peder Bodén.

 

Matchen slutar 8-5 och i och med segern tar sig Pixbo förbi Storvreta i tabellen. Svårt att inte framhålla kedjan med Anders Hellgård, Daniel Johansson och allra främst Peder Bodén i en sån här match.

 

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>