2005-12-02 09:43

Nya krönikor

Under rubriken ”Vägen mot guldet” skriver Gittan Ahonen krönikor om damelitinnebandyn och Isac Carlsson om herrelitinnebandyn. På torsdagen publicerade vi Gittans senaste och nu har vi även lagt upp Isacs krönika.

Så här skriver Isac bland annat:
”Dalen har lagt det mesta av sina resurser på en heltidsanställd sportchef och en stor ledarstab, men tyvärr har man glömt bort att matcherna avgörs innanför sargen och att det behövs hög kompetens även bland spelarna. För Dalen har det alltid varit viktigt med en bred trupp, men inför den här säsongen hade det varit bättre att ersätta spelarförlusterna med ett par riktiga toppspelare istället för en mängd breddspelare. Jag tror att det behövs nytänkande i Dalen om det ska bli några fler SM-medaljer inom överskådlig framtid.”

Läs Isacs hela krönika


Så här skriver Gittan bland annat:
”Det borde till exempel vara en självklarhet att alla elitspelare prioriterar försäsongsträning och underhåll av fysiken under säsongen för att orka spela en attraktiv innebandy. Jag anser att flertalet elitspelare inte ser särskilt vältränade ut, ingen nämnd, ingen glömd. Det håller inte att skylla på att man arbetar heltid eller att man inte får betalt. Elit är elit liksom och har man gett sig in i leken får man leken tåla.”

Läs hela Gittans krönika

Nytt är också att vi har en samlingssida för krönikorna och från den sidan kan man skicka in sina synpunkter på krönikorna. Vi gör ett manuellt urval av inkomna inlägg som vi publicerar.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>