2005-12-12 08:21

Mäktig vändning av Storvreta

När Rickie Hyvärinen i början på sista perioden satte 4-1 till hemmalaget Råsunda i söndagens match mot Storvreta var det inte mycket som talade för en bortaseger. Men strax efter Hyvärinens mål inledde Storvreta en målexplosion och kunde både gå ikapp och ifrån. Matchen i Solnahallen slutade 4-5.

Det var alltså hemmalaget Caperio Råsunda som länge hade det målmässiga övertaget i söndagens match mot Storvreta. Första perioden vann Råsunda med 2-1, och i den andra perioden gjorde hemmalagets Johan Edlund sitt andra och periodens enda mål, vilket innebär att Råsunda hade med sig en 3-1 ledning inför sista perioden. Denna började också bra för Råsunda, då Hyvärinen gjorde 4-1 efter bara 18 sekunder.

Storvreta replikerade emellertid strax därefter, och höll på så sätt matchen vid liv. Efter drygt halva sista perioden gjorde Storvreta även gjorde 3-4, och kort därefter kom kvitteringen. Med fyra minuter kvar avgjorde bortalagets Marcus Jansson matchen genom att sätta 4-5-målet, och därmed fullborda en imponerande vändning.

– Det blir så när det är lite svajigt i formen på vissa. Man måste vara på topp från början och inte försöka spela sig dit. Det här var en match där vi visade vilja och det är skillnaden mot matchen mot Pixbo. Nu hade vi ett engagemang och därför kändes det som en riktig lagseger, sa Storvretas tränare Joakim Nordström (bilden) till Upsala Nya Tidning efter matchen.

 

 

Matchfakta

Författare: Rasmus Lenefors


 


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>