2005-12-04 16:45

Jönköping vann i Malmö

Jönköping fick kriga hela vägen för att besegra Helsingborg på bortaplan med 6-5. Mannen bakom segern var landslagsbacken med Jakob Olofsson med sina tre mål.

Helsingborg inledde piggast i matchen som spelades i den blivande VM-arenan Baltiska Hallen i Malmö. Hemmalaget tog ledningen efter knappt fem minuter i numerärt överläge. Jönköping kvitterade sju minuter senare, men efter det var det Helsingborg för hela slanten. Två gånger kunde skåningarna jubla innan första perioden var slut, ställningen var alltså 3-1 till Helsingborg.

I andra kom Jönköping ut som ett nytt lag och dominerade tillställningen fullständigt. Reduceringen kom efter en knapp minut och ett par minuter senare var det kvitterat. Jönköping fortsatte att trumma på och med en och en halv minut kvar av perioden tog Jönköping för första gången ledningen. Ställningen efter två perioder var 3-4.

Sista perioden inleddes som den andra slutade, det var Jönköping som styrde och ställde. Efter sju minuter gjorde Jakob Olofsson sitt tredje och Jönköpings femte mål. Som så många gånger förr slappnade dock laget i ledning av och under en gyllene minut kom både en reducering genom Stefan Magnusson och en otrolig kvittering av Alexander Nede genom ett zorronummer i den högre skolan. Glädjen blev dock kortvarig för Helsingborg och de 2221 på läktarna. Jönköpings avgörande mål kom efter knappt sexton minuter då Daniel Schmidt hittade rätt. Trots tre minuter utan målvakt i slutet lyckades Helsingborg inte kvittera utan Jönköping höll undan och vann.

Matchavgörande blev smålänningarnas starka andraperiod och rutinerat spel under matchens slutskede då man tvingade Helsingborg till svåra avslut i jakten på kvittering. I hemmalaget gjorde Stefan Magnusson tre poäng (2+1) och i bortalaget var det backarna Schmidt och Olofsson som dominerade med tre poäng vardera.

Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>