2005-12-09 18:23

Inför helgens matcherTill helgen spelas nästa sista grundserieomgången i damernas elitserier. Omgången inleds redan på fredagskvällen med matchen Dalen-Örnsköldsvik.

I södra serien blir det seriefinal mellan Pixbo Wallenstam och ett Rönnby med många spelare (och tränare) som inte kommer att kunna vara med. Se rapport här nedanför.

Från denna sida kan man komma vidare till respektive matchsida, där man kan följa matcherna live.


Läget i de lag vi har fått rapporter från

Balrog Botkyrka
Alla landslagsspelare kom hem friska från Finnkampen. Den enda som just nu finns på skadelistan är Hanna Olsson.

Dalen
Sophia Molin har i veckan kommit tillbaka efter hjärnskakningen hon ådrog sig i mötet mot Balrog. Målvakten Jessica Nyström är tillbaka och fightas om en plats i målet efter sin knäskada. Däremot är långtidsskadade Jannice Persson, Johanna Wahlberg och Cecilia Åström fortfarande borta på grund av sina knäskador. Utöver dessa är alla spelare tillgängliga till fredagens möte mot ÖSK.

Endre
De senaste matcherna tog hårt på truppen och veckan efter var det totalt tolv Endrespelare som var sjuka. Denna vecka har det varit bättre då endast Emma Larsson har varit lite krasslig.
Frida Almgren är fortfarande knäskadad. Gunita Karklina och Catharina Brüggman är tillbaka i Endre efter spel i Hansa-Hoburg.

Hammarby
Pernilla Gunnskog och Lotta Olsson är fortfarande skadade. Annars är laget intakt inför lördagens match mot Högdalen.

Iksu
Under veckan har alla varit friska och krya. Förra vecka var däremot många spelare sjuka. Man kommer att ställa upp med tre hela femmor mot Boden. Namita Andersson och Frida Eriksson bildar det tredje backparet.

Karlstad
Laget dras med en del skador, framförallt på backsidan. För spelare som Ingrid Wiktorsson (knäskadad), Carro Persson (bruten handled) och Pernilla Haglund (knäskadad) är det ovisst hur länge de blir borta. För övrigt ser det bra ut i laget. Sofie Nilsson, som lade klubban på hyllan efter förra säsongen, gör comeback på backpositionen. Camilla Nilsson spelar inte i helgen. Hon är utomlands och är inte tillbaka i förrän i slutet av januari.

Pixbo Wallenstam
Pernilla Fredriksson och Caroline Bergius kan eventuellt vara med på söndag. Maria Andersson har en förkylning och ligger nedbäddad just nu. Sara Simonsson har brutet ett ben i foten, vilket stoppar henne i 6-8 veckor.

Rönnby
– Finnkamp med spelare borta, sjukdomar och skador gör att vi inte tränat som vi velat inför seriefinalen mot Pixbo Wallenstam. Vi åker ner med alla spelare som kan tillföra något på en innebandyplan, säger Rönnbytränaren Örjan Lindberg.

Susanna Tuominen har åter börjat träna men är inte redo för matchspel. Simone Ryser ska genomgå  tester hos läkaren på måndag och spelar inte mot Pixbo. Malin Olofsson och Karolina Widar har båda halsont deras medverkan är osäker. Linda.Emterby stannar hemma på grund av personliga skäl och Martina Lagerström stannar hemma på grund av samling med stadslaget. Dessutom är bägge tränarna Mikael Kvist och Örjan Lindberg sjuka och det är oklart om de kan följa med.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>