2005-12-26 19:35

Glatt julfirande för Helsingborg

FC Helsingborg gjorde processen kort med Caperio Råsunda. Annandagens hemmamatch vann skåningarna mycket komfortabelt och rättvist med 7-2.

Efter sex raka förluster för Helsingborg och endast en seger på de sex senaste för Råsunda var det två lag i desperat poängbehov som möttes i Idrottens Hus på måndagen. Helsingborg började bäst och redan efter knappt två minuter tog hemmalaget ledningen. 2-0 kom sju minuter senare, men Råsunda replikerade omgående och efter halva första perioden var ställningen 2-1. Helsingborg fortsatte dock att ha grepp om händelserna och när perioden var slut hade ledningen utökats till 3-1.

Andra perioden fortsatte som den första, Helsingborg rivstartade och gjorde 4-1 redan efter 50 sekunder. Det var Tobias Blixt, tidigare skyttekung hos skåningarna som gjorde mål på passning från Alexander Nede. Blixt är för närvarande utlånad från division 2-laget Landskrona där han normalt huserar. Två matcher till är det tänkt att bli innan Blixt återgår till sina ordinarie lagkamrater. Perioden fortsatte med stor Helsingborgsdominans och ytterligare ett mål föll, som innebar 5-1.

I sista perioden vaskade hemmalaget om i kedjorna och lät fler spelare få speltid, perioden blev något öppnare än de två föregående men det var fortfarande Helsingborg som stod för det mesta och det bästa. 2-1 slutade sista perioden inför de 1394 åskådarna på läktarna. Totalt 7-2 till hemmalaget vittnar om stor dominans. Skottstatistiken bekräftar detta, 29-16 i favör för hemmalaget.

Bästa spelare hos skåningarna var utan tvekan den lille liraren Peter Vilkman som med två mål och två assist själv höll Råsunda sysselsatta matchen igenom. I Råsunda var det inte många som lyfte sig, men Rickie Hyvärinen får ett omnämnande för att han krigade och försökte, något alla i Råsunda bör göra om laget ska nå den eftertraktade sista slutspelsplatsen. Den plats som även Helsingborg gör anspråk på, och just nu är det skåningarna som är närmast i den kampen.

Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>