2005-12-15 08:31

Forsberg hjälte i återkomsten

Att Dalens herrar vann onsdagens kvartsfinal i DM är ingen stor nyhet. Att division 2-laget Ersboda tvingade fram ett straffavgörande är något mer uppseendeväckande. Det mest sensationella är dock att Dalens matchhjälte i straffläggningen var – Gustaf Forsberg!

Det var i SM-semifinalen hemma mot Warberg den sista mars som olyckan var framme. Fullsatta läktare i Gammliahallen fick se Gustaf Forsberg lämna planen på bår med en svår knäskada. Många befarade att spelarkarriären var över för Dalen-ikonen.

Avsaknaden av Gustaf Forsberg på planen har gjort sig påmind hos Dalen under höstens seriespel men den 27-faldige landslagsspelaren har kämpat hårt med rehabiliteringen. Målbilden har varit tydlig: att på ta på sig Dalens tröja nummer 2 i elitsammanhang igen.

Ett stort steg på vägen togs på onsdagskvällen i utkanten av Umeå. I Ersängshallen spelade IBK Dalen kvartsfinal i DM. Det ska sägas från början att Dalens lag var reservbetonat. Hemmalaget Ersboda SK, som ligger femma i division 2, hade förstås allt att vinna och var fyllt av motivation. Efter ordinarie tid och förlängning var ställningen 4-4.

Till straffläggningen kastade Dalens lagledning in två jokrar som inte hade spelat under matchen: målvakten Fredrik Hörnkvist –  och Gustaf Forsberg. Med sitt nya skydd på knäet satte Forsberg sin straff under de första fem straffrundorna. Han fick sedan förtroende även i den sjätte straffrundan som kom att bli avgörande.

– Riktigt skönt att vara tillbaka. Jag har slitit stenhårt för detta i nio månader, säger Gustaf Forsberg till Dalens hemsida.

I elitseriesammanhang ser det ut att kunna bli comeback för Gustaf Forsberg i januari.

Foto: Bildbyrån ©     


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>