2005-12-13 11:12

ELD-kedjan dominerade

Det blev en målrik match i Jakobsbergs Sporthall på måndagskvällen. Järfälla kunde till slut sinna mot Södertälje efter sudden death med resultatet 9-8 (0-2, 3-2, 5-4, 1-0). I Järfälla var det ”ELD-kedjan” som låg bakom det mesta.

Sam Jonsson gjorde matchens första mål när han gav Södertälje ledningen i den sjunde minuten. Han kom sedan även att noteras för en assist. Den lovande 18-åringen har därmed tangerat sitt poängfacit i elitserien (2+1) från förra säsongen.

Södertälje gjorde även 2-0 innan den första perioden var slut. Förvisso var det Andreas Ackevi som öppnade Järfällas målskytte men sedan var det ELD-kedjan för hela slanten. Formationen med Mats Egnell, Joakim Lindström och Fredrik Djurling kom att göra resterande åtta mål för Järfälla. Totalt noterades man för 14 poäng och Joakim Lindström för hälften av dessa (3+4).

Som hetast var kedjan en bit in i slutperioden. Då gjorde man alla fyra målen när Järfälla gick från 4-5 till 8-5 inom loppet av 140 sekunder (denna notering tar sig för övrigt in på listan över kortast tid mellan fyra mål för ett lag genom tiderna i elitserien).

Matchen hade dock inte svängt färdigt i och med detta. Södertälje gjorde de tre sista målen under ordinarie speltid, räddade en poäng och fick fram en förlängning. Målet som betydde 8-8 gjordes sedan Södertälje hade tagit ut målvakten och spelade sex mot fem.

– Jag fick bollen i höger backposition och drog på ett dragskott, berättar Patrik Nilsson för innebandy.se om kvitteringsmålet.

I förlängningen kunde dock Fredrik Djurling göra det avgörande målet för Järfälla efter 48 sekunder.

När det gäller serietabellen lämnade Södertälje över bottenplaceringen till Balrog Botkyrka. Båda lagen har dock lika många poäng. Avgörs nedflyttningsstriden i Botkyrka den 30 januari, då dessa båda lag möts?

– Råsunda kommer nog att ta en del poäng med sitt gnetspel och det känns som att kampen kommer att stå mellan oss och Balrog. Vi och Balrog är varandras räddningsplankor, säger Södertäljes skyttekung Patrik Nilsson.

– Det gäller också att ta lite extrapoäng här och där som igår till exempel. Sedan siktar vi kval och hoppas på att ha änglarna med oss igen, fortsätter Nilsson.

Med de två poängen klättrade Järfälla upp på sjätte plats i tabellen och är efter halva serien faktiskt det enda 08-laget på seriens övre halva.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>