2005-12-12 07:11

Dalen vann målrik match

Dalen vann en målrik tillställning hemma i Gammliahallen mot Helsingborg med 9-6 i herrarnas elitserie. Segern betydde att Dalen gick förbi Helsingborg i tabellen och ligger nu efter en trög inledning på en efterlängtad slutspelsplats.

Dalen började första perioden med att göra 1-0 ca tre minuter in i matchen genom Johan Lindgren. Sedan nästan 16 minuter in i perioden utökade man ledningen till 2-0 genom Robert Holmgren och Dalen såg ut att ha full kontroll på matchen. Sedan under periodens sista minuterar kom Helsingborg tillbaka in i matchen genom att man både reducerade och kvitterade genom mål av Stefan Magnusson och Marcus Gullstrand. Resultatet 2-2 stod sig sedan perioden ut.

I början av andra perioden tog Dalen tag i taktpinnen igen och drog ifrån till 5-2 innan sju minuter var spelat av mittenperioden. Detta genom att Daniel Marklund, Johan Lindgren och Andreas Carlbom gjorde varsitt mål varav det sista på straff.
Efter det tog Helsingborg time out och strukturerade upp sitt spel något och innan perioden var slut var man nästan ikapp igen då man under den sista minuten reducerade till både 5-3 och 5-4 efter mål av Mikael Andersson och Peter Vilkman.

Tredje perioden blev en målrik tillställning där Dalens Andreas Carlbom först utökade Dalens ledning till 6-4. Sedan reducerade Helsingborg åter till 6-5 genom Andreas Lindström. Sedan gjorde Dalen det avgörande rycket genom två mål av Daniel Marklund. Och även om Peter Vilkman sedan gjorde sitt andra mål för kvällen och reducerade till 8-6 så var Dalens ledning inte hotad och i matchens sista minut slutställde Marc Dysli i Dalen slutresultatet till 9-6.

Det var en mycket chansrik match med mycket fart och avslut. En riktig publikmatch enligt Dalens tränare Anders Jonsson. Han tyckte också att det som gjorde att Dalen vann idag var att man var lite bättre och lite hetare på alla positioner än vad Helsingborg var.

Bäst i Dalen var Daniel Marklund som för kvällen gjorde tre mål och tre assist men även Johan Lindgren och Andreas Vesterlund var mycket bra enligt Anders Jonsson.
I Helsingborg var de bästa spelarna framförallt Karl-Johan Nilsson och Lars Palmgren.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>