2005-12-20 08:02

Blixt inkallad

FC Helsingborg meddelande på måndagen att man nu har gjort klart med gamle skyttekungen Tobias Blixt för tre matcher. Blixt som numer spelar för Landskrona i division 2 kommer att förstärka FCH under avslutningen av december och första halvan av januari.

Helsingborg inledde elitserien bra men är inne i en formsvacka med sex raka förluster. Det är tre viktiga matcher som står närmast på programmet; Caperio Råsunda hemma på annandag jul, Järfälla borta den 6 januari och Södertälje hemma den 15 januari.

31-årige Blixt leder poängligan i division 2 södra Götaland. Han har gjort 33 poäng för IBK Landskrona, där han också har en roll som tränare.

– Det är klart att det är temposkillnad mellan division 2 och elitserien men en målskytt som Blixt som varit med på hög nivå tidigare vet vad som krävs. Det är en mycket bra skytt och bra avslutare. Jag tror inte att han blivit sämre under sina två säsonger i Landskrona, han är lika vältränad som tidigare, säger tränaren Vidar Jonsson till FC Helsingborgs hemsida.

Tobias debuterade i högsta serien 1993/94. I svenska elitserien har han totalt gjort 214 poäng (147+67) genom åren för Högaborg och FC Helsingborg.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>