2005-12-11 11:10

Balrogs damer upp i serietopp

Balrog Botkyrka vann lördagens jämna och välspelade match mot Falun med 8-6 efter en mäktig vändning i sista perioden.

Den jämna förstaperioden innehöll tre mål, efter ca fem minuter tog Balrog ledningen för att minuten senare få se Falun kvittera. Efter en dryg kvart återtog Balrog ledningen och kunde gå till pausvila i ledning med 2-1.

Andra perioden blev mer målrik och svängig. Balrog skaffade sig tidigt en tvåmålsledning som reducerades av Falun. Men Balrog var lite hetare under första halvan av andra perioden och kunde återigen gå ifrån till en tvåmålsledning, 4-2. Då kom matchens första stora vändning, där Falun via tre mål på en minut och 43 sekunder gick från underläge till ledning med 5-4.

De 354 i Botkyrkahallen hade knappt hunnit bänka sig innan Balrog kvitterade till 5-5. Målet föll efter endast 49 sekunder av sista perioden. Efter drygt sju minuter var det Balrog som tog ledningen med 6-5, i samband med målet tog Falun time-out för att formera om styrkorna, men trots detta utökade Balrog sin ledning till 7-5 två minuter senare. Efter 17 minuter av sista perioden drabbades Balrog av matchens första utvisning och det utnyttjade Falun som reducerade till 7-6. Slutet blev dramatiskt men efter 19.23 punkterade Balrog matchen och vann med 8-6.

I Balrog gjorde Amanda Wendelstig fem poäng fördelade på tre mål och två assist. Emelie Lindström och Hermine Dahlérus gjorde tre poäng vardera. I Falun var poänggörandet mer jämnt fördelat. Målvakten Katja Hinders får ett omnämnande för sin assistpoäng.

Det märktes att det var två av landets bästa damlag som drabbade samman och båda lagen ville visa att Superelit närmar sig med stormsteg. I och med segern tog Balrog Botkyrka serieledningen från Falun, som även fick släppa förbi IKSU i tabellen.

Matchfakta


Författare: Jens Stålberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>