2005-12-19 01:01

AIK vann prestigematch

Storvreta fick ingen revansch för premiärförlusten mot AIK i Globen. Då lagens möttes under söndagskvällen så var det AIK som ännu en gång drog det längsta strået.

Första perioden nådde aldrig några högre höjder. Lagen gjorde varsitt mål men det var inte för än i andra matchen verkligen tände till. AIK gick fram till en 3-1 ledning genom två tidiga mål i perioden.

Storvreta skapade chanser men var för ineffektiva. AIK hann med att göra ännu ett mål i perioden och hade då alltså en klar 4-1 ledning inför sista perioden.

Storvreta ökade trycket men AIK var alldeles för stabila bakåt för att man skulle kunna komma ikapp. Dan Johansson gav visserligen lite hopp med sin reducering i den trettonde minuten.

Men landslagsbacken Peter Fischerström släckte det hoppet ganska omgående och AIK vann tillslut med 6-2 efter att Per Svensson lagt in sista målet i tom kasse.

- Vi gör en riktig kämpainsats. Ett starkt kollektiv där alla ställer upp för varandra. Varenda spelare ska ha en stor eloge en sådan här dag. Alla bidrar till den positiva anda vi upplevde under matchens gång. Vi var effektiva, spelade mycket bra försvarsspel, förstörde deras kontringar och var fantastiska i boxplay, säger Mikael Karlberg till aik.se/innebandy efter matchen.

Storvreta har chans till revansch direkt då man åker till Umeå för match mot Dalen på onsdag.
AIK har sin nästa match i mellandagarna och denna seger ger nog laget lite arbetsro inför fortsättningen då de hittils tagit mindre poäng än vad många trodde inför säsongen.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>