2016-08-08 06:00

Uppsala siktar högt - med nya stjärnor


Amanda Delgado Johansson bytte Uppsala mot IKSU. Foto: Per Wiklund

FBC Uppsala överraskade många i fjol när de kom femma i tabellen och således nådde slutspel för första gången. Nu vill tränaren Marko Palosaari ta ytterligare kliv med klubben – mycket med hjälp av heta nyförvärv.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi kände att vi hade en ganska bra fys förra året, så vi har försökt att bibehålla den och även försökt öka på så vi orkar lika mycket som förra året. Vår spelstil kräver ganska mycket löpande.

Hur mycket har ni tränat?
– Tre gemensamma och två egna pass i veckan. Vi har kört sedan första veckan i maj. Sedan var det egen träning i juli.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Vi spelade en träningsmatch efter två pass inomhus. Amanda Ahola gjorde riktigt bra ifrån sig på backen. Hon hade fin fart på fötterna och fina instick. Ellinor Berling har spelat i KAIS Moras förstafemma och det gör man av en anledning. Hon kommer bidra med en hel del poäng med ett bra skott. Agnes Wiklund var rätt intressant på topp. Hon är kvick och har bra speluppfattning. Det är många spännande nyförvärv.

– Förra året hade vi en väldigt tunn trupp, vilket är helt annorlunda nu. I år har det varit spelare som har ringt till oss. Vi har fått tacka nej till spelare till och med.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Det har varit några enstaka pass. En gång varannan vecka ungefär. Förra året gick mina tankar att det inte var min grej över huvud taget (att spela innebandy på försäsongen). Men jag har ändrat mig lite. Det är dumt att släppa klubba och boll helt och hållet. Det har varit fokus på att vara ute, men inte tappa boll helt.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi har inte satt några mål ännu. Men vi vill alltid bli bättre än förra säsongen, det är ett ständigt mål. Det blir att sikta på slutspel och ta någon match där också. Förhoppningsvis kommer vi till slutspel och vi vill göra bättre ifrån oss där.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Vi måste göra mer mål. Det var där det brast. Vi hade det bra defensivt. Men det var bara enstaka matcher där vi gjorde många mål. Det går inte att göra ett eller två mål i en match. Vi behöver flera skott och bli mer anfallsglada. Det är det vi ska förbättra.

Amanda Johansson Delgado förde laget fram till jul i fjol – vem gör det den här säsongen?
– Klara Molin gick framåt väldigt mycket förra året. Hon tog för sig mer och mer, så hon kommer att bli farlig framåt och riktigt stabil bakåt. Jag tror mycket på Ellinor Berling också. Hon kommer att växa med ansvaret hon får här i Uppsala.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>