2016-08-22 06:17

Rönnby Västerås bygger nytt i SSL


Sanna Scheer är en av flera erfarna spelare som har slutat. Foto: Per Wiklund

De erfarna spelarna har lämnat Rönnby Västerås. Nu bygger nye tränaren Jimmy Gunnstedt nytt – och menar att spelarna kommer att sälja sig dyrt i matcherna i Svenska Superligan.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har faktiskt fokuserat på en ny typ av försäsongsträning som kallas M5. Vi fokuserar på individens behov av styrketräning. Alla är olika starka. Vi har gjort tester och därifrån har vi byggt upp vad spelarna behöver träna.

– Det klassiska försäsongsupplägget har varit långlöpningar och intervaller och tester. Det här (M5) är ett helt annat upplägg med en annan träning. Jag har ännu inget facit vad som är bättre eller sämre. Men känslan är att det här är bättre. De ska bli bra innebandyspelare. Det är bra med en grundkondition, men det är inte långlöpning vi ska orka. Det är de snabba bytena. Den här träningsformen tror jag mycket på till framtiden för att få fram den ultimata innebandyspelaren.

Hur mycket har ni tränat?
– Ungefär fem pass i veckan. Dels ledarlett, men det har även individuell träning.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Jag tycker att det finns många spelare som kan bryta mönster. Man kan med små enkla medel utveckla dem.

– De som har sett bra ut är även de som spelade student-VM, My Kippilä och Linnea Nilsson. De har fördel eftersom de hade en längre säsong med klubba och boll.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Vi har haft ett pass i veckan. Hela juni hade vi obligatoriskt pass, där vi körde tillsammans med det allsvenska laget. Under juli har vi haft ett frivilligt pass i veckan för de som har varit hemma.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Målet från sportgruppen är att klara nytt kontrakt, med tanke på omständigheterna. Sedan kommer vi att ha individuella mål, men dem har vi inte satt ännu. De målen kommer första helgen i september.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Jag har lite nya tankesätt gällande innebandyn. Jag kommer att stå för en offensiv innebandy, man ska utmana fast man inte har boll. Det kommer jag att dra hårt på. Vi ska utmana i alla lägen. Framför allt har vi många nya unga spelare. De är nästa generation storstjärnor. Potentialen finns, några har nyligen tagit guld i U19-VM och vi har några landslagsspelare från Finland. Vi har några som har rutin, som var yngre när vi tog SM-guld. De är kvar och kan hjälpa till. Det finns jättemycket talang. Och våra juniorer har legat i topp i Sverige i flera år.

Hur bra blir Rönnby Västerås i år, efter att flera tongivande spelare har lämnat laget?
– Vi kommer att bli ett nytt talangfullt lag som kommer sälja oss dyrt. Men vi måste få chansen att få erfarenhet av SSL. Den tiden måste vi ge spelarna. Sedan får vi hoppas att de får erfarenheten det här året så att vi kan höja ribban rejält år två. Det här året ska vi gå framåt. Spelarna ska bli stimulerade och ska utvecklas.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby
Malmö
KAIS Mora


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>