2016-08-28 06:09

Regerande mästaren vill bli ännu bättre


Frida Ahlstrand gjorde två mål i SM-finalen när Pixbo vann SM-guld. Foto: Per Wiklund

Serieseger och SM-guld i fjol. Ändå vill Pixbo Wallenstam bli ännu bättre. Det menar tränaren Jonas Eliasson inför säsongsstarten.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Innebandymässigt har det handlat om att få de nya att komma in i vårt spelsystem så fort som möjligt. Vi har kört väldigt mycket fys, intervaller och styrka. Vi ska bli ännu bättre tränade. Vi hade krav på spelarna inför förra säsongen. Efter att vi föll mot KAIS Mora i semifinalen fick alla krav för att få spela och slet som djur. I år har det varit tvärtom. De får inte gå ner sig det minsta och ska bli ännu bättre. De har slitit stenhårt. Vill man vara i toppen är det hårt slit som gäller.

Hur mycket har ni tränat?
– Fem dagar i veckan. Tre gemensamma och två individuella pass hela sommaren. Men spelarna har fått tre veckors ledighet som de har fått ta ut som de ville.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Caroline Adelöw har vi höga förväntningar på. Hon har gjort det väldigt bra och gjorde en hel del mål i Prag på Czech Open. Linda Andersson har varit en positiv överraskning, framför allt i Prag.

– Emmelie Södergren är en riktig bolltalang. Hon har höga krav på sig själv. Sofia Greftén är en 98:a som bara har gjort ett år i division 1. Hon har sett bra ut också.

– Jag är nöjd med dem. Men framför allt har de kommit in i gruppen. Adelöw har sagt att hon aldrig tidigare har spelat i ett lag med så bra sammanhållning.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Ingenting. En gång i veckan har vi haft Star Camp-läger där de har fått spela mot ungdomar. Förra året hade vi innebandyträningar under försäsongen, men inte i år. Vi höll på så långt in på säsongen i och med SM-finalen. Jag tror att några har velat sakna innebandyn. Kanske att vi ligger lite efter nu, men alla vet hur vi tränar så det är ingen fara.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi har alltid målet att vara bäst. I fjol var vi tippade femma och förlorade en match under ordinarie tid på 33 matcher förra säsongen. Det är korkat att säga att vi ska vara minst lika bra. Men vi ska komma högt upp i serien. Vi spelar på mycket folk och alla ska utvecklas till ett slutspel. Vår målsättning är att vara med i en SM-final igen.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Det finns många detaljer att förbättra. Vi är bra på spelvändningar, men vi är långt ifrån felfria. Vi har seriens absolut bästa backar både offensivt och defensivt. Men det behöver vi utveckla ännu mer. Det gäller till exempel att ha tålamod när motståndarna går ner med fyra spelare på egen planhalva.

Vad talar för ett andra raka SM-guld för er?
– Vi är ett vinnande lag. Vi har känslan att vi inte kan förlora. Jag ser inget som talar emot oss. Jag tycker inte att något annat lag är bättre. Allt talar för oss.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby
Malmö
KAIS Mora
Rönnby Västerås
Kalmarsund
Tyresö Trollbäcken


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>