2016-08-18 06:13

Nytt fokus för Malmö i SSL


Ellen Rasmussen och Johanna Nilsson, två viktiga spelare i Malmö. Foto: Idrottsfoto

Nykomlingen Malmö imponerade i fjol och var sånär på att ta den sista slutspelsplatsen. Till i år har man värvat friskt – och kanske framför allt fått behålla sin superstjärna Ellen Rasmussen. Något som betyder mycket för hela Skåne, menar tränaren Mikael Jeppsson.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Maxstyrka och uthållighet. Det har gått bra. Vi samarbetar med Malmö Idrottsakademi och har en fystränare som är modern i sitt tänk. Vi har gjort rätt så stora framsteg i power. Gällande uthålligheten har vi jobbat med både löputhållighet och snabbhetsuthållighet. Och även grundkondition så klart. Spelarna har alltid på sig pulsband när vi tränar.

– Vi har kört spinning en hel del också. Det är bra så man inte behöver springa varje dag. Och vi har även jobbat med brottning för att få smidighet och en annan del av uthållighetsstyrka.

Hur mycket har ni tränat?
– Fem till sex pass i veckan. Snittet har varit fem pass. Ibland något eget också med sin pulsklocka. Vi har haft ett gemensamt uppehåll i juli, vilket vi inte har haft tidigare. Vi kände att vi behövde spara lite på tiden med varandra så att man är pigg och fräsch hela säsongen.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
–Emma Rantanen (finska) spelade student-VM. Tanja Bühler (Schweiz) spelade också student-VM och gjorde det bra. Dem har vi koll på.

– Jessica Jensen kommer från Lund. Hon har imponerat också. Hon ser spännande ut.

– Danskan Cecilia de Nardo är det mycket boll i. Hon är en rätt så stark forward. Där har våra backar fått jobba.

– Madeleine Karlsson kom upp från U-laget och har inte missat ett pass.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– I juni en timme i veckan. Jag är för att spela innebandy. Med pulsklocka kan man mäta uthålligheten på planen. Man ska träna på det vi ska bli bra på, vilket är innebandy. I fjol (när Malmö var nykomlingar i SSL, reds anm) körde vi jäkligt hårt, det var extremt mycket. Vi ville bara klara oss kvar. I februari-mars, när kontraktet var säkrat, sjönk vi några procent i intensitet. Det var nätt och jämnt att vi kunde slutföra säsongen. Spelarna var väldigt slitna i kropparna. Vi valde att köra mindre innebandy i maj i år, det tror jag var rätt beslut.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi blev nia i fjol, och vi vill bli bättre än i fjol. Det vill alla. Men är det tio lag som jobbar mer än vi kan vi inte påverka det. Vi har en starkare och bredare trupp nu också.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Vi vill utveckla vårt anfallsspel. I fjol handlade det mycket om överlevnad. Men i år känner vi att vi har överlevt en säsong i SSL. Nu vill vi göra något som vi vill göra det. Bli bättre på anfallsspelet, och även i försvaret.

Vad betyder det att ha Ellen Rasmussen i laget?
– Det är klart att det betyder mycket, hon gjorde mycket poäng i fjol. Man kan inte binda upp allt på henne.

– Hon är inte bara en duktig innebandyspelare, hon är en karaktärsspelare för Malmö. Det är delar som är viktiga för oss som förening. Och inte bara för Malmö, utan för Skåne och svensk innebandy. Ellen är den största skånska stjärnan. Man har märkt i Skåne att hon börjar bli en idol för andra.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre
Täby


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>