2016-08-06 06:23

Nykomlingen måste hitta nytt fokus


Solig, men jobbig, träning för Warberg i sommar. Foto: Privat

Warberg IC:s damer förlorade kvalet till Svenska Superligan i april. Men när det uppstod en vakant plats fick laget ändå chansen – och tog den.
Nu laddar laget för en ny verklighet, när inte längre division 1-spel väntar. I stället ställs Warberg mot världens bästa spelare i SSL.
– Nu är det det defensiva spelet som vi behöver jobba hårt med i upptakten, säger lagets nya tränare Patric Löfborg. 

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har fokuserat mycket på att få upp konditionen och styrkan för att vara förberedda när vi möter hårt och duktigt motstånd i SSL. Vi vill ha vältränade och starka spelare.

Hur mycket har ni tränat?
– Vi har kört fem pass i veckan hela sommaren. Det är ganska mycket, men vi behövde höja dosen på spelarna för att vara förberedda inför hösten.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Våra nyförvärv har tränat på eget håll, så det är svårt att säga. Men över huvud taget måste jag framhäva vår trupp. Vi har så klart några spelare som gör riktigt bra ifrån sig nu på träningarna, men hela truppen gör gemensamt så att vi ska vara väl förberedda till säsongen. Det är den stora fördelen. Hela truppen har bestämt sig för att fixa det här.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Ingenting. Vi körde någon testmatch för att jag skulle få spelarna. Jag hoppas att det ska räcka att från och med 1 augusti gå in i hallen.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi kommer sätta våra målsättningar ihop med spelarna och ledarna om ett par veckor. Men från föreningshållet är det att vi ska hänga kvar. Det är alltid tufft som nykomlingar, men det är målet.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Warberg har varit ett topplag i flera år i division 1. De har använt sina styrkor i det offensiva spelet. Nu är det det defensiva spelet som vi behöver jobba hårt med i upptakten. Men vi ska även utveckla det offensiva spelet.

Är spelarna redo för SSL?
– Det måste jag svara ja på. Vi kommer fortsätta jobba hårt med träningen i augusti och halva september. När vi ställer upp borta i premiären mot Dalen ska vi vara förberedda.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>