2016-08-16 06:32

Guldtränaren vet vad som krävs för Täby


Täby nådde SM-kvartsfinal i fjol. Foto: Per Wiklund

Djurgårdens guldtränare från 2014, Lars Jedheim, har höga ambitioner med sitt nya lag Täby. Han vet vad som krävs för att spela SM-final – och siktar högt i Svenska Superligan.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har en fystränare som har lagt upp all träning. Vi har även hållit i gång med två pass innebandy så att vi inte tappar den.

Hur mycket har ni tränat?
– Upp till åtta pass i veckan som mest. Vi kör stegträning. Tre pass vecka ett fyra pass vecka två och så vidare uppåt. Sedan börjar vi om när vi har haft åtta pass den sista veckan. Det är roligare än att köra standardträning med lika många pass varje vecka. När man är uppe på åtta pass bryter man ner kroppen, och då får man återhämtning när man går ner på tre pass veckan därpå. Det har fungerat bra. Totalt sett blir det flera pass än vad man är van vid.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Moa Tschöp har imponerat väldigt mycket. Hon var bra redan när jag hade henne i Djurgården, men hon har utvecklats mer under sina två år i Mora. Hennes spel har blivit mer komplett. Hon känns som ett jättebra tillskott. Täby satsar upp och då behövs det sådana här spjutspetsar.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Två pass i veckan. Det är ganska rimligt under sommarmånaderna för att hålla i gång. Man tappar om man bara springer omkring i skogen. Det känns konstigt att hålla upp i tre-fyra månader. Och som ny tränare har det varit bra att se spelarna på planen.

– Vi spelade två träningsmatcher i juni också. Det är lite annorlunda, men det var också för att se spelarna under matchsituationer.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi har diskuterat väldigt mycket mål under maj och juni. När vi går igenom tabellen tycker vi att några lag har tappat spelare. Vi borde kunna vara bland de fyra bästa i tabellen. Det är en jättefördel att bli topp två. Men det är sjukt tuff konkurrens i toppen. Att bli lag sju till två är ett jättekliv.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Framför allt kommer allt bygga mer trygghet i femmorna. Vi kommer att spela ihop femmorna under en lång tid. Vi sätter ihop femmorna och utvecklar dem. Vi kommer att bli bättre och bättre ju längre serien lider. Men om vi ska bli topp fyra måste vi vara maxtoppade från start eftersom vi möter hårt motstånd direkt. Det krävs lite mer taktisk slipning och smarthet och finess.

Du visste vad som krävdes för ett SM-guld 2014. Vet du det nu också?
– Det är väl bara att se på de lagen som vinner SM-guld. Man behöver spjutspetsspelare som gör väldigt mycket poäng och en fantastiskt bra målvakt. Man måste vara bäst när det gäller. Vi vet vad som krävs, men vi vet också att flera lag har kvaliteten och kanske ligger några snäpp framför oss. Det är en tuff väg att vandra.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU
Endre


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>