2016-08-14 06:09

Endres nya plan efter stjärntappen


Anna Jakobsson kommer att saknas i Endre. Foto: Per Wiklund

Superduon Anna Jakobsson Corin Rüttimann har försvunnit ur laget. Likaså backen Malgorzata Pazio. Endre bygger nytt till säsongen 2016/17. Och tränaren Alexander Brinkmann har byggt en ny plan för att lyckas.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har haft ett stort innebandyfokus. När jag kom hit för ett år sedan sa vi att vi skulle kartlägga truppen och se hur alla låg till individuellt. Nu har vi lärt känna spelarna och planerat utifrån det. Vi har kört innebandy tre gånger i veckan plus två styrkepass.

Hur mycket har ni tränat?
– Fem pass gemensamt. När vi tränar uthållighetsträning på planen är den oftast högintensiv, därför har vi kompletterat med distansträning för delar av truppen under ytterligare ett pass i veckan.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Moa Svanström är ett. Hon sticker ut med sina spetsegenskaper och kan verkligen sätta bollen snabbt och sätter medspelarna i bra situationer. Hon har verkligen imponerat på innebandyfronten.

– Det har även Lina Ahlqvist gjort. Vi plockade in henne i A-laget för två veckor sedan från vårt B-lag. Hon har gjort mycket poäng i B-laget de senaste säsongerna och hon har kommit in med en självklarhet i vår grupp. Alla nya har gjort det bra.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Tre pass i veckan. Under innebandypassen har det varit stort fokus på uthålligheten för somliga och tekniken för andra. Beroende på hur man ligger till. Tekniskt kan vi utvecklas mest.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Endre har alltid som utgångspunkt att jobba för att vinna SM-guld. På vägen dit finns det massa delmål. Vi ska göra varje dag så bra som möjligt. Jag har höga krav på hur vi tränar. Det kommer leda till massa bra saker. Förningen förväntar sig alltid att vi går till slutspel åtminstone.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Det är ett nytt lag. Vi får förhålla oss till våra styrkor just nu, och även hur motståndarna ser ut. Vi kommer försöka utveckla vårt försvarsspel. Vi behöver spela lika effektivt som tidigare. Försvaret behöver utvecklas rent spelmässigt. Vi kommer få hitta delvis nya vägar att göra mål med nya typer av spelare. Jag utgår från att vi börjar med att sätta försvarsspelet. Vi har de mest bolltrygga backarna i serien, så det är en bra start för ett stort bollinnehav.

Hur ersätter ni Anna Jakobsson, Corin Rüttimann och Malgorzata Pazio?
– Rent spelarmässigt är det de nyförvärven som ersätter dem. Men vi har inte gjort någon plus- och minuskalkyl vilka som ska ersätta vilka. Vi har i ganska stor utsträckning börjat med ett blankt papper med de spelarna vi har. Vi tänker ingenting på Endre 2015/16 jämfört med Endre 2016/17. Vi har lagt väldigt mycket energi på att få en plan som vi tror på.

Tidigare presenterade lag i damernas SSL:
Dalen
Warberg
Uppsala
Linköping
IKSU


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>