2016-08-05 06:45

Den här gången är Höllviken redo


Uthållighetsträning på sandstranden. Foto: Höllviken IBF

För två säsonger sedan var de uppe och vände. Fjolåret i Allsvenskan blev ett enda stort segertåg och nu är Höllviken tillbaka i SSL. Efter en hård försäsong där man bland annat byggde upp en hets i sin Snapchat-liga säger man sig vara redo.
- Vi såg hela förra säsongen som en förberedelse för SSL, säger huvudtränare Vidar Jonsson.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
-
Vi har haft ett ganska traditionellt fokus egentligen med styrka och uthållighet som det primära. Vår fystränare har tagit ut svängarna lite granna jämfört med tidigare år och vi var bland annat vid något tillfälle och körde vattengympa i en insjö. Vi har ju ett bra läge här i Höllviken så en del av uthållighetsträningen har vi kunnat köra på sandstranden.

Hur mycket har ni tränat?
-
Vi har haft fyra gemensamma pass i veckan sedan mitten av maj och vi körde tillsammans hela juni ut. Egentligen är jag lite skeptisk till att ge spelarna för mycket frihet men vi gav dem tre och en halv veckas ledighet där de skulle genomföra träning på egen hand. Där vill jag ge spelarna en stor eloge för sin hängivenhet. 85 % av truppen har faktiskt gjort mer än vad vi satte som krav. Vi har kört en Snapchat-liga där man rapporterade till mig vid start och avslut av ett träningspass. Där blev de lite piskade att inte mygla och vi hade sedan veckoavstämningar där det kunde bli lite hetsig stämning ibland. Kristoffer Andersson och Johannes Wilhelmsson gick vinnande ur Snapchat-ligan men där ska sägas att Johannes resultat är lite dopat eftersom han var med och spelade student-VM och fick många pass gratis där.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
-
Det är svårt att bedöma på förhand för jag tycker alla våra nyförvärv har imponerat på försäsongen. Men en som jag tror kan bli en riktig attraktion i Superligan är Axel Persson som kom över från Lindås nu. Han har en speed och framför allt en spelförståelse som höjer sig över mängden.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
-
Vi har inte spelat någon innebandy alls före den 25 juli. En del tycker att det är bra att underhålla tekniken med något pass i veckan men vi vill att de verkligen ska få upp suget och vara som kalvar på grönbete i augusti. Det ska vara en stor glädje att äntligen få klubban i handen.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
-
Det primära målet för oss som nykomlingar måste vara att vi ska spela i Superligan 2017/18 också.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
-
Om vi backar bandet till senast vi halkade in i SSL på ett bananskal, så är det bara att konstatera att vi inte var redo då. Men dagen efter vi hade åkt ur satte vi oss ner och sa att vi nu hade 1,5 år på oss att bli redo. Hela förra säsongen såg vi som förberedelse för SSL. Det var en mental prövning för oss i Allsvenskan att gå ut med det samtidigt som alla andra också la favoritskapet på oss. Jag tror det är få lag som har den mentala kapaciteten som vi har att hantera olika sorters matchsituationer. Sedan kan vi absolut bli mer strukturerade som lag.

Vad kommer bli avgörande för att ni klarar er kvar i SSL i år?
-
Vi vet att vi inte är högst upp i hierarkin och har inte kunnat värva landslagsspelare till höger och vänster. Men vi fick sondera terrängen och har fått precis de spelare vi ville ha under silly season. Med den truppen vi har nu ska vi klara oss väl under 32 omgångar. På längre sikt tror jag också vi har goda möjligheter att etablera oss på allvar i SSL. Jag tror många missbedömer oss. Vi ligger inom en trettiominuters radie till städer som Trelleborg, Malmö och Köpenhamn. Det är en population som få andra kan mäta sig med. Dessutom har föreningen en härlig kombination av att man alltmer börjar gå mot en storklubb med allt vad det innebär, samtidigt som man behåller småklubbskänsla som jag tror gör att många stannar kvar här.

 

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>