2016-08-04 06:18

Dalen ser fram emot heta Umeåderbyn


Dalen har tränat hårt i sommar. Foto: Per Wiklund

Ett ungt och talangfullt Dalen har jobbat brett – och mycket – i sommar. Löpning har kombinerats med flera innebandypass. Och nu ser damerna fram emot säsongen – och så klart derbyna mot IKSU.
– Vi kommer att göra allt vi kan i varenda fight, säger tränaren Urban Karlsson. 

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?
– Vi har haft lite varierad träning. Det har varit innebandy, gym, löpning och styrka. Lite olika saker, helt enkelt. I maj spelade vi ”Slaget om Norrland” mot IKSU i Örnsköldsvik. Tyvärr förlorade vi, men det var kul att spela i alla fall. 

Hur mycket har ni tränat?
– Vi körde i gång i början på maj. Vi har kört sex dagar i veckan i maj och juni med gemensamma pass. I juli har vi haft samma mängd, men då har spelarna haft individuella scheman. Det har varit vå gympass, två innebandypass och två löppass. Det är snittet. Men ibland har vi haft tinnebandy plus löpning och så vidare.

Vilka nyförvärv har imponerat hittills?
– Flera. Men till exempel Erika Johansson (målvakt från Huddinge) har inte varit på plats eftersom hon har spelat med landslaget och förbereder flytten hit. Det jag vill lyfta fram är att det har varit så härlig attityd till att träna. Det är positivt och de tränar för att ta nästa steg. Något som vi har tryckt på hårt sedan i maj är att vi kommer jobba med individuell utveckling. Vi har två tränare till det i år, och de har ett pass i veckan med fokus på det. Det ska vi fortsätta utveckla.

Hur mycket innebandy har ni spelat?
– Vi har haft två innebandypass i veckan. För mig är det självklart att träna innebandy. Det är det som vi spelar och som är viktigast. Det ska vara det roligaste som finns. Om vi vill bli bättre ska vi jobba med innebandy.

Vad har ni satt för mål till säsongen?
– Vi har inte satt några mål än. Första helgen i augusti ska vi ha möte om mål och visioner, regler och normer. Men vi har ett ungt och talangfullt lag. Det är toppmotiverade.

Hur kan ni förbättra er ytterligare?
– Det som jag tycker är viktigast är att alla spelare blir bättre under försäsongen och under säsongen. Förhoppningsvis ger det bra resultat på planen också. Vi har tappat några spelare, men fått in några också. Det viktigaste är att vi går framåt.

Hur ska det bli att möta IKSU – som har värvat ännu flera stjärnor?
– Det är kul att möta dem. De har ett bra lag. De har köpt in flera spelare, inte tagit in så många från IKSU Ungdom. De satsar hårt och har säkert bestämt sig för att de måste vinna guld. Det kommer att bli roligt med derbyn. Vi har gjort bra arrangemang på sidan av tillsammans med IKSU, sedan är det krig på planen. Vi kommer att göra allt vi kan i varenda fight.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>