2017-04-25 16:30

Ulf Hallstensson får ny roll inom Svensk Innebandy


Ulf Hallstensson i landslagsbåset under EFT 2016. Foto: Per Wiklund

Ulf Hallstensson blir fortsatt anställd inom Svensk Innebandy. Nu är det klart att han ska agera mentor i landslagsverksamheten – och utveckla herrarnas SSL innanför sargen.
- Den erfarenhet och kunskap som Ulf besitter kring spelet ger förutsättningar för en stark och givande slutprodukt, säger landslagschefen Joakim Lindström. 

Ulf Hallstensson har varit med i U19-, dam- och herrlandslagen de senaste säsongerna. Senast tränade han Warberg IC i SSL våren 2017.

Det kommande året kommer han att jobba med följande saker inom Svensk Innebandy:

  • Djupanalys av herrarnas Svenska Superligan, produkten innanför sargen
  • Mentorskap inom landslagsverksamheten
  • Delaktig i arbetet med Sweden Floorball Youth Camp
  • Delaktig i arbetet med domarutveckling


- Det har periodvis varit en hel del diskussioner kring spelets karaktär i SSL, som ju är en stor del av ”produkten” SSL. Under kommande säsong kommer vi att göra en djupare analys av produkten innanför sargen för att få mer kunskap om hur spelet faktiskt ser ut och titta på eventuella skillnader mot den internationella innebandyn, säger Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström och fortsätter:

- Jag ser det här som ett viktigt underlag för kommande diskussioner tillsammans med tränare och representanter för klubbarna om vilken innebandy vi vill arbeta för i framtiden. Att vi har fått in Ulf som ansvarig för att analysera materialet känns väldigt bra. Den erfarenhet och kunskap som Ulf besitter kring spelet ger förutsättningar för en stark och givande slutprodukt.

För att säkerställa att man kommer in med rätt hypoteser och frågeställningar i arbetet är ambitionen även involvera en referensgrupp av huvudsakligen SSL-tränare för en så bred kunskapsingång som möjligt.

Hallstensson kommer också, som en del av tjänsten, att finnas tillgänglig för landslagsverksamheten i form av ett mentorskap.

- Jag vill att vi ska bli bättre på att utnyttja de kunskaper som finns mellan våra landslag, men också mellan tränare för klubblag och landslag. Jag vet att det funnits kontakter där vad gäller råd, erfarenhetsutbyte och annat. Det är en utveckling jag gillar, viljan att dela med sig har alltid funnits där, säger Joakim Lindström.

Som en del i sitt mentorskap och överlämning kommer Hallstensson att finnas med i Åbo under herrlandslagets Euro Floorball Tour 27-29 april. Efter den turneringen kommer han inte att stå med i båset, utan bara agera mentor.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>