2017-10-28 09:39

Svensk Innebandy har haft Elittränarträff

 

Under tisdag och onsdag  i veckan träffade SSL-tränare för dam respektive herr förbundskaptenerna på Svensk Innebandys kontor i Solna. Detta ska vara en chans att skapa relationer samt att diskutera utvecklingsfrågor, vår produkt och vad som händer inom elit- och landslagsverksamheten.

Landslagschefen Joakim Lindström om dagarna:
-Tanken är att träffar är tänkt att återkomma i alla fall 1 gång per år. Under dessa dagar ska vi diskutera:
Elit & landslagsstrategi – berätta om hur och varför vi jobbar som vi gör kring elit och landslag.
Produkten ”SSL” – Här kommer vi samla in kunskap från tränarna hur dom ser på produkten innebandy och åt vilket vi vill gå. Här kommer det vara grupparbeten och diskussioner.
Slutligen har förbundskaptenerna tid med tränarna för att prata samarbete landslag/SSL.

Vi pratade med förbundskaptenerna samt en dam- och en herrtränare om dagen.

Alexander Brinkmann, tränare Endre IF.
-En jättebra dag! Till att börja med är det ett bra initiativ, att vi får till den här träffen. Vi konstaterade att jag var ensam kvar från den träffen vi hade för två och ett halvt år sen. Då var vi fyra klubbar på plats och idag är vi 12 lag. En stor del av tiden har vi pratat om spelet på planen. Ofta handlar sådana här träffar om mycket runt omkring men idag var en stor del dedikerad till spelet. Sen en liten del om landslagsverksamheten, både inför VM och ur ett större perspektiv.

Andreas Lundmark, förbundskapten damlandslaget.
-Dagen har handlat om SSL och hur vi kan jobba med den produkten, framför allt innanför sargen och hur kan vi utveckla den så att den blir ännu mer attraktiv. Jag tycker att vi borde ha träffarna en till två gånger per år och det tror jag tränarna också känner skulle vara perfekt för att utveckla detta ännu mer.

Andreas Harnesk, tränare Linköping IBK.
-Jag kommer ta med mig inspirationen över att ha fått bolla med några av de skarpaste hjärnorna inom sporten. Det är kul att uppleva hur mycket andra människor brinner för det vi håller på med. Förhoppningsvis kan dessa träffar bidra till att hjälpa innebandyn med småsteg framåt för att sporten sakta men säkert ska kunna konkurrera om att vara den attraktivaste sporten vi har i landet.

Mikael Hill, förbundskapten herrlandslaget.
-Träffen har varit väldigt givande. Det är mycket information som ska ut men vi fick fantastiskt mycket tillbaka från deltagarna som var här idag! Det var nio av fjorton klubbar representerade, vi hade väl hoppats på någon mer. Men godkänt i alla fall.


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>