2017-04-10 15:00

Huvudsponsorn Pantamera instiftar Fair Play-utmärkelse


Foto: Per Wiklund

Svensk Innebandy och Pantameras Fair Play-utmärkelse delas från och med den här säsongen ut i kategorierna damspelare SSL, herrspelare SSL, damledare SSL och herrledare SSL.

Fair Play-utmärkelsen ska tilldelas spelare/ledare för ett SSL-lag som uppfyller följande kriterier:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Pantamera tar fram vinnarna i nära samarbete med Svensk Innebandys domarorganisation, och utmärkelserna delas ut i samband med SM-finalen 22 april i Ericsson Globe. Förutom äran och diplomet får ungdomsverksamheten i spelarens/ledarens förening 5000 kronor av Pantamera i syfte att fortsätta arbetet att fostra framtida förebilder.

- Vi har varit väldigt måna om att instifta en sådan här utmärkelse eftersom det sätter fokus på egenskaper som både Svensk Innebandy och Pantamera tycker är viktiga. Vi värnar tillsammans om att idrott ska bedrivas i en positiv och inkluderande miljö och tycker därför att det är viktigt att lyfta fram förebilder. Det gör vi med den här utmärkelsen som både kan delas ut med anledning av en unik händelse eller genom ett mer generellt, över säsong, bra uppförande, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>