2017-04-29 22:40

Eiremo och Karlsson firade 100


Josefina Eiremo och Åsa Karlsson firade 100. Foto: Martin Flousek/Tjeckiska Innebandyförbundet

VM-guld, VM-guld och åter VM-guld. Det summerar Josefina Eiremos 100 landskamper på planen, och Åsa Karlssons 100 landskamper i båset. I dag hyllades de stort.

När Sverige vann mot Schweiz i Euro Floorball Tour i dag gjorde lagkaptenen Josefina Eiremo sin 100:e landskamp. Något hon är mäkta stolt över.

- Det har varit helt fantastiskt. Jag har väldigt många härliga minnen för livet. Det har varit en ära att ha spelat i landslaget så här länge, säger hon.

Eiremo har fyra VM-guld med Sverige. Hon har gjort 109 poäng fördelat på 63 mål och 46 assister. Bara två spelare har gjort flera matcher i damlandslaget än Eiremo. Karolina Widar står på 108 matcher och Hermine Dahlerus 107.

I Sveriges seger i dag firade även en annan profil 100 landskamper – nämligen assisterande förbundskaptenen Åsa Karlsson, som nu har gjort 100 matcher i båset i dam- och U19-damlandslaget. ”Kotten” har fyra VM-guld, fördelat på två med damlandslaget och två med U19-damlandslaget.

- De (gulden) är unika på sitt sätt. I Bern 2005 när vi vände semin mot Finland när vi låg under inför sista perioden med 4-1 och vände till 5-4. Sedan krossade vi Schweiz i finalen. Vi vann två raka guld med U19, först i Polen, sedan i Kanada.  Det var fantastiska resor med dem. Gulden är roliga och unika på sitt sätt. Det är fantastiska upplevelser.

Karlsson gjorde debut i landslagsverksamheten redan 2001, när hon var med och skapade U19-damlandslaget. Och fortfarande brinner hon för ledarskapet.

- Jag får träffa nya vänner som är målmedvetna. Spelare som brinner för det här, ledare som utvecklar mig i mitt ledarskap. Sedan behålerl man det lite ungdomliga när man umgås med spelare och yngre ledare. Men man är aldrig fullärd.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>