2017-04-16 06:30

Årets spelare, kandidat 5: Alexander Galante Carlström


Alexander Galante Carlström, IBF Falun. Foto: Idrottsfoto

Alexander Galante Carlström har öst in mål den här säsongen i Svenska Superligan. Han slog målrekordet genom tiderna – och är nu nominerad till Årets spelare.

Faluns stjärnforward har haft en bra säsong. Om inte den bästa i sin karriär. Han vann poängligan i SSL i överlägsen stil och slog ett mångårigt målrekord. På 31 matcher gjorde han makalösa 93 poäng, fördelat på 68 mål och 25 assister.

- Det har varit en bra säsong, det är inget snack om det. Ett mål jag har haft är att slå målrekordet. Så det är klart det har varit en bra säsong. Både det och titeln som världens bästa spelare. Den har betytt mycket också. Det är mycket som har varit bra i år, säger Alexander Galante Carlström.

Hur kan du hålla uppe den här nivån under en så lång tid?
- Den största grejen är att jag har glädjen att fortsätta prestera. Den dagen jag inte känner glädjen att spela innebandy kommer jag inte prestera. Jag har en hunger att vinna mer. Så länge jag har det kommer jag leverera. Det är min plikt att leverera.

Är det här din bästa säsong hittills?
- Det måste jag säga. Med tanke på målrekordet och mitt eget poängrekord som jag slog med hästlängder. Jag har aldrig kommit med i All Star team innan i VM heller, men det gjorde jag nu. Men jag är inte riktigt hundra procent nöjd heller. Man kan alltid göra saker lite bättre.

Fakta
Namn: Alexander Galante Carlström
Klubb: IBF Falun
SSL-poäng 2016/17: 93 (68+25)

Motivering:
”Han har gjort sin bästa säsong i karriären, och även slaget slagit målrekordet i SSL. Galante Carlström har utvecklats för varje säsong som har gått sedan han kom till Falun. Det är inte bara en målskytt. Han spelar i defensiven och är användbar i alla delar av spelet. En komplett innebandyspelare och en väldigt bra förebild.”

Hittills presenterade nominerade till Årets spelare:
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun

Tidigare säsongers Årets spelare


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>