2017-04-27 11:31

Åhman: Jag vill spela hem ett VM-guld


Olle Åhman, här på EFT. Foto: Per Wiklund 

Olle Åhman blev rubrikernas man när han satte den sista straffen för IBF Örebro när de tog klivet upp i Svenska Superligan. Nu vill han fortsätta sin fina säsong i U19-herrlandslaget i VM i Växjö.
- Jag vill spela hem ett VM-guld och avsluta juniortiden på ett bra sätt, säger han. 

Örebro slog, för många överraskande, ut FBC Kalmarsund i den första play off-omgången till Svenska Superligan 2017/18. När de sedan mötte Gävle GIK i play off 2 hade laget ett enormt självförtroende. Den avgörande matchen gick till straffar – och då klev Olle Åhman in i handlingen.

- Jag hade inga tankar på att lägga en straff. Vi mötte Kalmarsund två veckor tidigare i en straffläggning och då la jag inte. Men n var det någon som ville avstå. Då fick jag frågan och då var det ingen tvekan. Jag bestämde mig tidigt att jag skulle lägga bollen under keepern. Jag gillar att lägga den där, jag brukar göra det på träningar, berättar Åhman.

När skottet gick trodde Åhman att bollen satt i stolpen, men domaren dömde in den. Och när sedan Örebros målvakt räddade den nästkommande straffen var matchen avgjord – och Örebro ett SSL-lag.

- Då var det bara ren glädje, när vår keeper tog straffen. Då tänkte jag inte på att det var jag som hade satt den sista straffen för oss. Sedan såg på Twitter senare, ”Åhman sköt upp Örebro i SSL”.

Ja, där fick Åhman fina rubriker. Och nu, när U19-VM i Växjö stundar, vill han fortsätta sin fina form.

- Det är klart att jag får självförtroende. Nu känns det riktigt gött inför VM. Jag har tagit steget upp till SSL, och även Jönköping gjorde det med spelare som är med i VM. Sedan har vi Lindås som hade en bra säsong och RIG Umeå som gick till semifinal på Innebandyfesten. Det här är ett riktigt bra lag.

Berätta om laget – vad gör Sverige så bra?
- Laget vi ställer upp med är sjukt bra. Det är upp till oss själva om vi ska vinna guld eller inte. Men vi har all respekt för Finland, Tjeckien och Schweiz. Det kommer att bli tufft, men vi har goda chanser att vinna. Jag vill spela hem ett VM-guld och avsluta juniortiden på ett bra sätt.

Hela Sveriges trupp till U19-VM.

Spelschema:
3 maj 19.15, Slovakien-Sverige
4 maj 19.15, Sverige-Finland
5 maj 19.15, Sverige-Danmark
6 maj 16.00, semifinal
7 maj 12.30/15.30, bronsmatch/final 

Köp biljetter till U19-VM i Växjö här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>