2017-04-14 06:56

8 dagar till SM-finalen: Så bevakar IBnytt.se


Foto: Per Wiklund

Många journalister är ackrediterade till SM-finalen i Ericsson Globe 22 april. Däribland IBnytt.se:s Jonathan Rudman.
- Det blir ju lite av en final även för oss innebandymedia, säger han. 

IBnytt.se har vuxit sig starka under säsongen och bevakat både klubb- och landslag i Sverige och internationellt. Nu gör de sig redo för SM-finalen, och reportern Jonathan Rudman är laddad.

- Det ska bli otroligt kul att vi från ibnytt.se är på plats för första gången. Det blir ju lite av en final även för oss innebandymedia. Fullspäckade dagar fyllda med innebandy i världsklass med härlig puls från publik, lag, spelare och alla på plats. Vi ser verkligen fram emot SM-finalen och hoppas kunna ge våra läsare det som efterfrågas, säger han.

Vad kommer ni att göra konkret på plats?
- Mycket. Som alltid med ibnytt.se kommer vi att satsa mycket på video i form av intervjuer, uppsnack, klipp med mera. Det kommer kombineras med artiklar, blogginlägg och hög aktivitet i sociala medier. Om man som innebandyälskare vill vara uppdaterad ska man se till att följa oss på Twitter, Facebook och Instagram (där de heter @ibnytt, reds anm). 

- Vi jobbar också intensivt med att få till en riktigt kul satsning under fredagen med en livesändning från Quality Hotel Globe där vi kommer summera säsongen och snacka upp finalerna. Det fattas fortfarande delar för att få till sändningen tekniskt, men vår stora förhoppning är att göra något extra och unikt under fredagen. 

Vilka lag tror du till slut står som slutsegrare i Ericsson Globe 22 april – och varför?
- På damsidan tror jag att Mora kommer stå som slutsegrare efter en oerhört jämn och spelmässigt högklassig final mot IKSU. En final där Anna Wijk serverar Amanda Wall på volley, vilket avgör finalen. Mora vinner eftersom deras absoluta topp lyckas komma upp i högsta nivå under finaldagen där IKSU återigen inte får allt att stämma när det gäller som mest. Mora har också flera spelare som kanske inte har någon landslagsplats, likt IKSU:s stjärnor i dag, men som när de spelar på högsta nivå håller oerhört hög klass. 

- På herrsidan hade ett hav av 5000 blåa Mullsjösupportar varit underbart. Men jag tror att Växjö kommer lyckas gå hela vägen till final och även ta guldet. Ett guld de vinner över Falun. Mycket tack vare att Växjö i en enskild match har förmågan att störa Faluns stjärnor med hög intensitet och fysik. Växjö kommer ha en otroligt hög energinivå och lyckas Nordén styra sin egen och lagets energi i kombination med sin gameplan kan det bli ett historiskt småländskt guld till förhoppningsvis flera tusen livliga Växjösupportras glädje.

Biljetter till SM-finalen finns på www.smfinal.se.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>