2017-04-17 06:40

5 dagar till SM-finalen: Växjö jagar guldet


Växjö IBK jagar SM-guldet. Foto: Per Wiklund

På lördag är det äntligen dags för SM-finalen i Ericsson Globe. För första gången i historien står Växjö IBK på den ena planhalvan – och nu går de för guld.
- Vi är fruktansvärt redo för det här, säger André Andersson. 

Växjös herrar jublade åt sin finalplats i onsdags, när de vann med 6-5 mot Mullsjö på hemmaplan och säkrade finalplatsen efter 4-1 i matcher.

- Det var en otrolig glädje. Det är en förening som förtjänar det här och arbetar i rätt riktning med innebandyn och för att utveckla den. Vårt lag är fantastiskt tillsammans, säger Växjös forward André Andersson.

Ja, Växjös lag har gått otroligt starkt under året. De slutade två i grundserien och valde Pixbo Wallenstam att möta i SM-kvartsfinalen. Där blev det 4-0 i matcher. Och sedan 4-1 mot Mullsjö i SM-semin.

- Det är bredden som gör det. Vi maler ner både Pixbo och Mullsjö. Vi orkar spela på tre femmor, vi har en så pass bra trupp att vi kan spela på det hela matcher. Motståndarna går ner på folk, men vi tuggar på. När vi lägger in en växel till går motståndarna på knäna, säger Andersson.

Och nu väntar något som Växjö aldrig har upplevt tidigare. Ett fullsatt Ericsson Globe i SM-finalen på lördag. Mot stekheta Falun.

- Shit, det ska bli häftigt. Jag har varit där och i Tele2 Arena tidigare och drömt om att få vara där med sitt lag. Det ska bli så sjukt roligt. Det spritter i hela kroppen.

Finallagen har mötts två gånger under säsongen. I den första matchen, i Falun, vann Växjö med 9-6. I den andra vann Växjö på hemmaplan med 10-4.

Vad har ni för chanser att vinna finalen, tror du?
- Vi har jättebra chanser. Vi har uppnått målet att komma till Globen, men nu är målet SM-guld. Vi är fruktansvärt redo för det här.

Biljetter till SM-finalen finns på www.smfinal.se.

Finalen sänds också på SVT. Först sänds damfinalen klockan 12, sedan följer herrfinalen.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>