2006-04-28 12:32

…liksom Kjellgren

På fredagen gjorde FC Helsingborg klart med en av de allra hetaste värvningarna inför säsongen 2006/07 i form av Magnus Hallbäck. Samma dag meddelade Skåneklubben att man också har säkrat en av de mest jagade talangerna.

FC Helsingborg har sedan tidigare värvat tre U19-landslagsspelare som var med och vann VM-guld. Nu är det klart med en fjärde: Per Kjellgren från Åkersberga som fanns med i VM:s all star team som back och av många rankas som Sveriges kanske mest lovande back.

 – I slutändan valde jag mellan FCH och Järfälla, två klubbar med liknande förutsättningar och lag. Men Helsingborg kändes rätt, en trevlig stad där kan jag dessutom bo på orten och därmed umgås mer med spelarna i truppen. Hade jag satsat på Järfälla hade jag bott kvar hemma och fått pendla 4,5 mil enkel resa till varje träning, säger Pelle i ett pressmeddelande.

Efter säsongens slut har han jagats av ett flertal elitserieklubbar och bland annat fått förfrågningar från topplagen Pixbo, AIK och Storvreta.

– Jag är precis klar med skolan och Helsingborg har ordnat ett jobb åt mig. Sedan är det ju en fördel att jag känner Danne (Daniel Johnsson från Karlstad) bra som också ska flytta ner. Ja, och Björn och Peter har jag ju också spelat med i U19-landslaget, berättar Kjellgren.

Den gångna säsongen spelade Kjellgren i division 1 med sin moderklubb Åkersberga IBF. Där svarade han för 10 mål och 6 assist på 20 matcher från sin backplats.

– En ambitiös och ödmjuk kille som verkligen brinner för innebandyn. Har spelat tre år i div 1 och två år i U19 med bra betyg av sina tränare. Är explosiv och rörlig med snabba fötter, följer med bra i anfallsspelet enligt de rapporter jag fått, säger FCH-tränaren Vidar Jonsson.

Förhandling mellan klubbarna kring övergången pågår.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>