2006-04-08 18:34

Tredje gången gillt för AIK

AIK var i final för tredje året i rad. 2006 blev året då det höll hela vägen. Pixbo Wallenstam besegrades med 6-2 (1-1, 1-0, 4-1) och Solnaklubben tog sitt första SM-guld i innebandy.

 – AIK gjorde det bra. Bara att gratulera. Men jag är otroligt bitter just nu samtidigt som jag är stolt över vår säsong som helhet, sa Pixbotränaren Magnus Augustsson efter matchen.

I AIK-lägret var det gladare miner, naturligtvis, och Mikael Gunnarzon har nu vunnit guld både som spelare och tränare:

– Det känns som att vi har förtjänat det här guldet, sa Gunnarzon.

 Pixbo Wallenstam

AIK 

2-6 (1-1, 0-1, 1-4)

 

Efter första periodens 1-1 var det Pixbo som skapade en kompakt press under första halvan av andra perioden. Göteborgarna radade upp målchanser. Dock var det AIK som kom att göra periodens enda mål. Efter 12.24 sköt Gustaf Ericson in 2-1.

Tidigt i tredje perioden utökade AIK till 3-1. Det var Patrik Edgren som utnyttjade en skottchans efter retur på Peter Fischerströms skott. Första gången kunde Joakim Ågren rädda men inte andra.

När Pixbos Peter Runnestig satt utvisad hade AIK chansen att punktera matchen. I stället reducerade Petteri uokkanen med en backhandknack i box play.

Nästa mål var också ett box play-mål. Niklas Jihdes 4-2 ändrade riktning på Anders Hellgårds fot och var ett mål som hade stor vikt i jakten mot guldet. 5-2 och 6-2 kom i slutminuten. Matchen i Globen sågs av 12 987 åskådare.
 

 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>