2006-04-02 21:30

Rönnby överraskande till SM-final

Det blev Rönnby på andra planhalvan i damernas SM-final i Globen. Under söndagen besegrade man Balrog då Sara Stålberg slog in 2-1 i sudden och skickade sitt lag till sin första SM-final.

Balrog Botkyrka har legat högt i tabellen hela säsongen och har sett ut som en mycket stark kandidat för att ta hem SM-guldet i Globen. Med ett lag som består av många namnkunniga spelare fick man bära favoritskapet i semifinal-serien mot Rönnby. Ett Rönnby som hamnade i underläge efter första omgången då man inte lyckades få hål på Balrogs Laura Tomatis och därmed förlorade med 0-2. 0-2 var också resultatet från lagens tidigare två möten under säsongen.

I andra omgången kom Rönnby tillbaka och fick hål på Balrogs försvar. Matchen var jämn men det var hemmalaget som gick segrande ur striden med 5-4 och man tvingade fram en sista omgång på Balrogs hemmaplan i Botkyrka.

Trots Balrogs övertag med 36-22 i skott var det Rönnbys Sara Stålberg som avgjorde i förlängningen och därmed skickade sitt lag till Globen.

 

 Balrog Botkyrka IK

Rönnby IBK 

1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

 

Sara Stålberg var namnet för dagen, det var hon som slog in Rönnbys 1-0 mål mot slutet av första perioden med en skicklig backhand. Ledningen stod sig perioden ut men Balrog kom tillbaka och ökade sitt tryck mot gästernas mål i andra. I andra periodens fjortonde minut spelade Amanda Wendelstig fram Hermine Dahlerus till kvitteringen, 1-1. 

Resten av matchen blev mållös och avgörandet kom i sudden. En retur på Karolina Widars skott stannade framför mål och Sara Stålberg fick träff på bollen som sakta rullade över mållinjen. Domarna tvekade innan de blåste mål eftersom det i situationen innan var tal om slag på Balrogs målvakt Tomatis. Målet godkändes och lyckan var stor för Rönnbys spelare då de insåg att de var klara för klubbens första SM-final.

 

 


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>