2006-04-07 11:19

Mika Packalén till Visby IBK

Visby IBK har gjort klart med en ny tränare. Välmeriterade Mika Packalén kommer att basa för Visbys herrar den närmaste framtiden.

– Det känns otroligt skönt. Mika har varit vårt förstaval och att han bestämt sig för att satsa vidare i Visby känns är riktigt stort, säger Visbys sportchef Per Viberg.
 
Mika Packaléns meritlista inom innebandyn är lång och meriter saknas inte. Han har bland annat blivit utsedd till årets tränare i elitserien vid två tillfällen och 2004 ledde han Balrog till SM-guld. Den gångna säsongen har han tränat IBF Falun.
 
Ett av målen som Visby IBK hade inför kommande säsong var att värva en av Sveriges bästa tränare och med värvningen av Mika Packalén känner föreningen att man med råge har nått det målet.

–  När vi sammanfattade årets säsong förklarade vi för spelartruppen att vår satsning mot högre serier kommer att fortsätta. Vi lovade spelarna en riktig topptränare och det har vi levererat nu, säger sportchef Viberg.

Även en assisterande tränare är klar inför kommande säsonger. Dennis Ericsson, senast i elitserien med Södertälje, kommer att fungera som assisterande tränare till Packalén. Dennis och Mika har tidigare jobbat ihop i Balrog.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>