2006-04-28 11:03

Mediaträning för VM-laget

Landslagets läger i Malmö innebar träning och uppladdning inför VM. Träningspass i sporthallen och sittningar i teorisalen är givna punkter på programmet. Sedan några år ingår även mediaträning i VM-lägren.


Kimmo Eskelinen tränade på att bli intervjuad.


Malin Forsberg, marknadsansvarig på Svenska Innebandyförbundet berättar:

– Det är en del av den utbildning som vi från marknads- och infosidan hos SIBF håller till alla våra landslagsspelare, för att lyfta fram viktiga aspekter kring vår marknadssatsning.

– Jag ser det som en mycket viktig uppgift inom marknadsarbetet, dels för att våra landslagsspelare i allra högsta grad är viktiga företrädare för innebandyn, dels för att de själva ska känna delaktighet i förbundets satsningar och den kompetensutveckling vi kan bidra med till deras personliga karriärer.

Det handlar om att lära sig agera proffsigt mot media, sponsorer och övriga intressenter. Det blir allt viktigare i takt med att vår sport växer och blir mer kommersiell – inte minst nu när vi äntligen ser hur medieintresset för vårt sport ökar!

– Det är viktigt att alla som representerar sporten också känner till våra främsta fördelar och att vi hjälps åt att synliggöra innebandyns styrkor och fördelar på ett tydligt sätt för alla som intresserar sig för vår sport, säger Malin Forsberg.

VM-truppens medieträning genomfördes som en utbildningsdag med Mats Olsson från Offensiv Sport. VM-truppen fick goda råd och tips kring möten med journalister. De fick lära sig mer om vad man som idrottsstjärna kan förvänta sig från medias håll, och fick även träna på att bli intervjuade med knepiga frågor framför kameran.

 

Många av VM-spelarna tyckte att mediaträningen var riktigt kul...

– I vår utbildning för landslagen ingår också föreläsningar och information från både marknadsavdelningen och från sponsorer. Främst har vi satsat detta på VM-trupperna för herr och dam de senaste åren, men förhoppningen är att kunna göra ännu mer framöver. Det skulle till exempel vara jättekul att kunna erbjuda detta till våra U19-landslag och domare också, säger Malin Forsberg avslutningsvis.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>