2006-04-18 14:21

Göransson ny assisterande kapten

Svenska Innebandyförbundet har nu gjort klart med ny assisterande förbundskapten för herrlandslaget. Det blir Kent Göransson som tar sig an uppgiften efter VM.

Sedan tidigare är det klart att det delade ledarskapet mellan Kristina Landgren Carestam och Ulf Hallstensson upphör efter den här säsongen, då Kristina väljer att sluta. Ulf Hallstensson kommer därmed att bära huvudansvaret ensam den kommande tvåårsperioden.

Nu är det klart vem Ulf får vid sin sida. Kent Göransson kommer att bli assisterande förbundskapten i världens bästa innebandylandslag.

Göransson kan därmed stoltsera med att ha varit förbundskapten i två vitt skilda sporter: dragkamp och innebandy.

Inom dragkampen basade han för Sveriges herrar 1997-1998. Dessutom var han general manager för de svenska dragkampslandslagen 2002. 1998 ledde han Sveriges herrar till VM-guld, Sveriges hittills enda VM-guld i dragkamp.

På senare år har det dock innebandy varit sporten för Kent och de tre senaste säsongerna har han varit tränare i elitserien för Warberg.

– Under åren i Warberg har jag sett att de idéer jag har haft med mitt ledarskap fungerar inom innebandyn också.

Precis som förbundskaptenen Ulf Hallstensson är Kent Göransson född 1965.

– Under Ulfs två år som förbundskapten har han och jag haft en bra dialog och funnit varandra. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra, säger Kent.

På fredag ställs dock de blivande kollegerna mot varandra. Under landslagets VM-läger i Skåne spelar VM-laget mot en elitkombination med spelare från Warberg och Helsingborg. Kombinationslaget coachas av Vidar Jonsson och Kent Göransson.

– Självklart siktar vi på att vinna den matchen! säger Kent och berättar att det kommer att vara sju spelare från Warberg och åtta från Helsingborg i kombinationslaget.

När det sedan är dags för VM kommer Kent Göransson att studera det svenska laget ingående eftersom han går elittränarutbildningen. Utbildningen analyserar vissa VM-matcher grundligt men Kent kommer att försöka se så många andra matcher som möjligt.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>