2006-04-27 13:45

Extraläktare byggs till VM-finalen

Efterfrågan på biljetter till VM-finalen den 28 maj har varit stor och nu har arrangörerna beslutat att bygga ytterligare ett antal platser på innerplan och därmed kommer det att släppas några hundra biljetter.

– Att intresset för VM-finalen skulle bli stort har vi vetat länge. Det har dock varit oklart hur många platser vi skulle få plats med utöver de fasta stolarna. Nu har vi tagit beslut i den frågan och därmed släpps ytterligare några hundra biljetter till försäljning, säger VM-generalen Krister Kalte.

Ett bra bevis på intresset för VM fick man den gångna helgen då Sverige VM-genrepade mot Danmark i Baltiska Hallen, Malmö inför nästan 2 500 åskådare.

– Det finns fortfarande biljetter kvar att köpa till samtliga Sveriges gruppspelsmatcher även om det minskar för varje dag som går, säger Krister Kalte.

Det totala antalet sålda biljetter till VM den 21-28 maj har nu passerat 45 000 och därmed kommer den totala publiksiffran för hela VM-turneringen att överträffa den tidigare rekordnoteringen på 46 000 åskådare från VM i Finland 2002.

– Vi har under säsongen märkt att publikintresset för innebandy ökar och därför känns det bra att nu kunna erbjuda ännu fler fans chansen att uppleva VM-finalen live i Globen, säger Krister Kalte.

Publikrekordet på 15 106 åskådare från VM 1996 kommer däremot sannolikt att stå sig även efter VM.

– Ja, vi kommer inte att kunna bygga lika många platser som då. Det finns andra krav idag på både komfort och mediabevakning. Men den stora skillnaden mot VM för tio år sedan är att det kommer att bli mycket mer publik redan under gruppspelet, säger Krister Kalte.

– Vi räknar med att tjeckerna sätter nytt publikrekord för innebandy i VM 2008 då finalen spelas i en arena som rymmer 18 000 åskådare.

Köp biljetter här!


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>